tirsdag den 14. august 2012

Hvorfor skulle Stoltenberg gå af?

Når vi i dag kan læse, at den norske avis, Verdens Gang, direkte mener Stoltenberg må gå af, stiller det et meget væsentligt spørgsmål ved om pressen ikke - engang imellem - overspiller sin rolle...
For hvad ville være KONSEKVENSEN ved dette?
Ville det ikke netop give Anders Breivik en legimititet, som ingen vel egentlig ønsker at give manden?
Når alt skal analyseres, er bagklogskaben jo det bedste perspektiv til enhver tid, og har altid været det.
Alle lande har oplevet krise i økonomien, og hvis vi skulle til at investere os fra galninge, så er der rigeligt at investere i. "Hvad nu hvis..." ville blive det gyldne mantra som kunne åbne finansbevillinger på vid gab, hvis vi skulle spekulere i alle mulige scenarier. En ønskesituation vi i forvejen har set ovre i USA hvor efterretningstjenesten og præsidentens korps, Secret Service, FÅR lov til at bruge uanede ressourcer.
Det blev for længst dokumenteret på 60 Minutes da vi så hvorledes der blev arbejdet i ugevis på State of the Union-talen som præsidenten giver på deres uafhængighedsdag, den 4. juli.
Jeg vil lige minde om, at dengang vi selv boede med vore forældre på Frederiksberg, vidste alle på Frederiksberg hvor daværende statsminister, Poul Schlüter, boede, og han KUNNE gå helt frit på gaden, fordi vi alle havde RESPEKT for den status som statsministerposten naturligt giver.
Dengang var politisk uenighed noget der blev dyrket i læserbreve og i folketingssalen - ikke noget hvor galninge reagerede på et pludseligt indskydelse.
Det er fair nok, at det norske politi har lært mere om hvordan der skal reageres hvis folk bestiller ingredienser til bomber og terror via nettet. Det er rettidig omhu.
Men ligefrem bede en statsminister gå af alene fordi en vanvittig mand begår en forbrydelse?
Det er lidt den omvendte verden, men typisk, at aviser i dag bare skal komme med så yderligtgående meldinger som mulig for at få både taletid, men også fokus på deres "modige" redaktionelle linje.
Der er mange måder at skabe overskrifter. Åbenbart er alt tilladt i søgningen efter flere læsere, og ingen tænker så langt som til hvorledes denne Breivik i sit perverse menneskesyn nu kan fryde sig over alle går rundt som forvirrede hovedløse høns fordi de ikke kan bevare jordforbindelsen...

Ingen kommentarer: