tirsdag den 7. august 2012

Pia Kjærsgaard trækker sig...

Det er strategisk fornuftigt af Pia Kjærsgaard at trække sig som formand for Dansk Folkeparti. Ny formand bliver Kristian Thulesen Dahl, helt som forventet i bogen Kronprinsen.

Strategisk er det meget fornuftigt at lave rokaden nu, og der forestår nu Kristian en stor opgave. Han er kendt som en grundig og velforberedt politiker, så herfra skal lyde et stort tillykke.

1 kommentar:

Henrik Blunck sagde ...

Må give Lars Løkke Rasmussen ret i sin beskrivelse her til aften på Facebook:

=== citat ===
Pia Kjærsgaard stopper som partiformand. Hun er en af de helt store politikere i nyere dansk politik. Selvom hun heldigvis genopstiller til Folketinget, træder hun nu tilbage fra den tillidspost, hvorfra hun har sat store politiske aftryk og gjort Dansk Folkeparti til et seriøst, robust og succesfuldt parti.

I mit virke som minister og statsminister er der to ord, som karakteriserer mit tætte samarbejde med Pia gennem mange år: Tillid og troværdighed! Senest tog hun - på et vanskeligt tidspunkt - et kæmpe ansvar for dansk økonomi sammen med den daværende VK-regering og Det radikale Venstre - på et tidspunkt, hvor S og SF kunne trylle alle problemer væk på 12 minutter. Det vidner om en politiker, som har modet til at træffe svære og nødvendige beslutninger, selvom det ikke altid er populært i situationen. Det bliver en tungt at løfte arven efter hende. Jeg byder hendes efterfølger velkommen.

Ikke alle spåede Dansk Folkeparti lang levetid, da Pi...a Kjærsgaard i sin tid brød med Fremskridtspartiet og stiftede partiet. Men på grund af Pia integritet, ukuelighed og utrættelige indsats er DF nu i den grad et fast og uomgængeligt element i dansk politik. Hun har leveret et flot om imponerende formandskab!

Med venlig hilsen

Lars Løkke Rasmussen
=== citat slut ===

Det kan vist ikke siges meget bedre, uanset om man er enig med DF eller ej... :-)