fredag den 8. maj 2015

De Konservatives valgkampagne - valganalyse 3

De Konservative skabte stor debat da Naser Khader begyndte at tale om 'nazi-islamisme', og mange iblandt os følte, at man var ved at nærme sig noget moralsk forkasteligt ved at sammenligne islamisme med nazisme. Naser holdt fast, og fik sin partiledelses opbakning. Det kan man jo tænke en del over...

Naser Khader har sit publikum - ingen tvivl om det. Men en ny partitop kan sammen med denne 'nye' strategi godt blive noget udfordret når vi når frem til valgdagen, for STOP-kampagnen klinger en smule hul efter den hårde medfart.

Man SIGER det rigtige, men spørgsmålet melder sig om man kan få gennemført sin politik. De Konservative er, trods alt, det mindste parti i den borgerlige blok. Selv Liberal Alliance kan mønstre flere stemmer, og det må vække en vis uro på Christiansborg når partitoppen skal tage stilling til både sin historiske rolle, men samtidig kan se tilbage på de gyldne år i 80'erne hvor Poul Schlüter var statsminister.

Der er en årelang kamp mellem Dansk Folkeparti og de Konservative, og dette har skabt en vis uro i den blå blok, og Lars Løkke Rasmussen kan ikke være helt sikker på solidt flertal med de mange soloudmeldinger der kommer. Traditionelt har de Konservative stået for en stram retspolitik, og denne rolle har DF overtaget med Peter Skaarup ved roret som retsordfører.

Så Konservative har mange flanker der skal dækkes af, politisk betragtet. :-)

Mai Mercado gør meget for at profilere partiet i såvel etablerede medier som tv som på de sociale medier, og hendes søde ansigt sælger uden tvivl billetter, men det er ikke helt nok, at man har enkelte gode kort på hånden. Søren Pape Poulsens første valg bliver derfor spændende, og vi får at se hvordan de Konservative fortsætter sin valgkamp.

Ingen kommentarer: