tirsdag den 5. maj 2015

Venstres valgkampagne - Valganalyse 2

Som anden valganalyse må det nødvendigvis være Venstre, oppositionens største parti, der gennemgås. Her går vi sandelig ikke forgæves når det gælder løftet om ansvar, redelighed og pålidelighed.

Kontraktpolitikken er afskaffet, men det ligger i det underforståede budskab, at Venstre mener det samme før som efter et valg. Man minder befolkningen om løftebrudene hos den nuværende regering, og fortæller befolkningen, at regeringen faktisk fortsatte den blå finanspolitik, ganske som skitseret i regeringsgrundlaget.

Man er sig bevidst, at befolkningen har en holdning til Venstres formand, men vover alligevel pelsen med formanden i forreste række. Man vil gerne signalere enighed med formanden, og ryster ikke spor på hånden, for med en svag regering følger også, at man er parat til at kalde en spade for en spade.

Jeg vil gætte på, at alle er forberedt endog meget grundigt i det at kunne besvare både hvad man vil, men også hvordan man har tænkt sig at gennemføre det, også selvom de Konservative er begyndt at tage særstandpunkter, helt ligesom Dansk Folkeparti.

Lars Løkke Rasmussen har den indlysende fordel, at de blå partier er parat til at sluge mange kameler for at få et borgerligt projekt til at lykkes, og det giver en vis selvtillid. Vi vil kigge nærmere på den blå blok når alle partiernes valgkampagner er gennemgået. Der er en del spændende ting at bemærke, så stay tuned. :-)

Ingen kommentarer: