lørdag den 30. maj 2015

Liberal Alliances valgkampagne - valganalyse 4

Liberal Alliance har et rigtig godt kort på hånden, og de bruger det. Finansministeriet har lavet en beregning af LAs samlede politik, og det VIL give vækst. En langt større vækst end regeringens egne vækstpakker.

Det er jo en, mildt sagt, ironisk situation for en regering at ville have et ministerie til at lave en sviner, og så kommer svaret retur som nærmest en blåstempling af Liberal Alliances politik.

Alle kan sige sig selv, at ren liberalisme godt kan trives i en kapitalistisk verdensorden. Som englænderne siger: Money talks - pengene taler.

Der er flere steder hvor Liberal Alliance følgelig har måtte give køb på nogle af deres idealer. Enhver er sin lykkes smed kan ikke dyrkes rendyrket i et samfund præget af krisen. Man forsøger at snige sig uden om ved at tale om, at det er en proces der tager lang tid at gennemføre, men ikke desto mindre står det klart, at der ER mangel på energi i dansk økonomi.

Folk er, kloge af skade, mere fokuserede på nedbringelse af gæld og evt. mulig opsparing, hvilket jo er klogt nok ud fra et privatøkonomisk perspektiv, men i nationaløkonomisk perspektiv er det håbløst når forbruget er bremset.

Folk skal naturligvis have dagligvarer, men de køber ikke luksusvarer. Bilen kommer til reparation næsten for sent, og alt dette skyldes naturligvis, at samfundet har oplevet små lappeløsninger fra regeringen. Vækstkommissioner kan ikke vække regeringen, så i det perspektiv har Anders Samuelsen jo lugtet lunten ganske godt, og det vil nok være en af grundene til de får et rigtig godt valg.

Ét er sikkert: hvis man vil have vækst, er Liberal Alliance et rigtig godt bud. Dog skal man så også være op,ærksom på, at der ikke har været nogen svar på den efterregning som den tidligere regering skylder for dagpengereformen. Det nytter ikke meget kun at tale om fremtiden og nye synergier, hvis ikke man vil stå ved sine handlinger og de politikker man har støttet.

Ingen kommentarer: