torsdag den 14. maj 2015

Man skal ikke kaste med sten når man selv bor i et glashus

Dagens titel er velvalgt, for det er præcis det blå blok er i gang med, når det gælder diskussionen om hvad statsministeren burde, kunne eller skulle have sagt til det pressemøde som nu diskuteres. Om 4 timer er hurtig reaktion eller ej er en politimæssig vurdering - ikke noget som vi almindelige mennesker kan tage stilling til.

I situationen gjorde statsministeren det eneste fornuftige. Hun agerede som en god leder, og det BURDE den borgerlige opposition kunne genkende. Når Lars Løkke Rasmussen derfor efterfølgende interviewes på tv, og begynder at væve udenom da han bliver spurgt hvorfor han ikke retter statsministeren hvis hans overblik er bedre, kommer der en påstand om, at han ikke havde fulgt alle pressemøder.

Har vi ikke set det før? Var det ikke også nogle af de forklaringer vi så i forbindelse med den famøse skattesag?

Lad os nu være helt ærlige og direkte. Er der nogen her i landet, der tror på, at man ikke har spotlys på ALT hvad regeringen gør lige nu? Uanset om det er at slippe en vind, eller lave den mindste fortalelse, så ER oppositionen vågen.

Lidt for vågen, kunne man indvende. For substansen er der ingen tvivl om. Man havde gjort præcis det samme, hvis blå blok havde regeringsmagten. Nu risikerer man så bare, at medlidenhedsstemmerne falder ud til regeringens fordel, når man begynder at køre for hårdt frem i denne sag.

Der kan sagtens være ting vi alle kan lære af denne sag. Måske skulle man lave et terrorkorps, magen til det vi kender i form af Rejseholdet, som hidkaldes i svære sager. Men når selv skydetræning er mangelfuldt blandt politistyrkens personale, så er der et stykke vej, før man kunne etablere sådan et korps. Dét ville være en diskussion man gad at følge med i, for den indeholder noget læring, som kunne være til gavn for nationen.

Men at diskutere hvad man skulle, burde eller kunne have sagt kort tid efter hændelserne er simpelthen en af grundene til at politikerleden er ved at brede sig i befolkningen - og det er et utroligt selvmål, hvis man ellers havde dygtige rådgiver at støtte sig til hos partierne i oppositionen.

God weekend herfra.

Ingen kommentarer: