torsdag den 1. oktober 2015

Peter Christensen som ny forsvarsminister

Da statsminister Lars Løkke Rasmussen i går valgte Peter Christensen som ny forsvarsminister, lavede han et rigtig godt valg. Peter er en af de unge løver, som virkelig kan bidrage med klar tale i de kommende forhandlinger hvor forsvaret skal gennemgås. Han er en af de folk, som ikke er mærket af gamle skandaler, og han tog konsekvensen da han ikke genvandt sit mandat.

Alle vil opleve kritik, og efterhånden er det ret svært at være Venstremand, kan jeg høre på flere som er medlemmer af partiet. Mange tænker tilbage på VKO, og de seneste beskæringer i forhold til nødvendige besparelser får hurtigt folk til at tale om hvor meget det kommer til at skade de svage, de gamle etc.

Den slags automatreaktioner vil man også kunne forvente når man begynder at effektivisere forsvaret. Ikke desto mindre er de fleste enige om, at vi har et nyt trusselsbillede her i verden. Det er spørgsmålet om det kan betale sig at køre med 4 måneders værnepligt, eller om ikke vi efterhånden er nået derhen, at det kunne være en fordel at omdanne forsvaret til en professionel enhed, hvor folk søger ind, hvis de ønsker det, frem for at trække folk ind, som egentlig ikke har det nødvendige engagement.

I dén slags forhandlinger er man nødt til at have en minister som går fordomsfrit ind i debatterne med et klart ønske om at skabe løsninger, frem for de som ikke selv har kontakt med aldersgruppen, der tales om. Det kan altså være ganske svært overhovedet at huske sin værnepligt når man lander på 50+, medmindre altså, at man taler om de druksnakke som nogle har om 'de gode gamle dage' når de har fået en tår indenbords... :-)

God weekend herfra Szezcin :-)

Ingen kommentarer: