fredag den 15. januar 2016

Åbenhed - ikke en borgerlig dyd mere?

Man kan undre sig over hvorvidt åbenhed ikke er en borgerlig dyd mere. Faktisk synes det som om Venstre har et meget alvorligt troværdighedsproblem. Alle kan se, at der er et flertal for åbenhed omkring de dokumenter, som allerede er behandlet i Irak- og Afghanistankommissionen, og alligevel insisterer regeringen på at se tiden an, før man vil tage stilling til en udlevering af dokumenterne.

Til at starte med kan man undre sig over hvorfor Liberal Alliance og Konservative overhovedet støttede en nedlæggelse af kommissionen.

Alle havde en ide om, at vores daværende statsminister, Anders Fogh Rasmussen, havde udstedt en blankocheck til amerikanerne. At udtrykke støtte før dette var undersøgt parlamentarisk ER en kæmpe fodfejl.

En statsmand kendes på at erkende sine fejl, og komme videre.

Det evnede Anders og hans efterfølgere bare ikke, og dét er et temmelig alvorligt problem. Det er dét som borgerne rettelig forventer et ordentligt svar på. Det vil tage luften ud af hele diskussionen, hvis bare man vil erkende sin fejl frem for at insistere på at feje den ind under gulvtæppet!

God weekend. :-)

Ingen kommentarer: