søndag den 31. januar 2016

Vold bare ikke i orden

I torsdags kunne vi på TV2 høre om kvinder, der har levet i voldelige forhold, og det vakte til stor eftertanke. Vi finder os som samfund i alt for meget. Straffeloven har været strammet gentagne gange, og alligevel virker det som om retsstillingen er rigtig dårlig for ofre for vold. Uanset køn, så er vold bare ikke noget gyldigt sprog.

Ét er, at have højere strafferammer, men disse rammer skal også udnyttes i fuldt omfang. Ikke at politikerne kan blande sig i den dømmende magt, men der er altså noget helt galt med vores samfund, når ikke vi tager den slags alvorligt. Vi ender med selvtægt på disse områder, hvis ikke der skrides til en alvorlig handling i form af en revision af hele vores lovsystem.

Forsvarsadvokater elsker præcedens. Det kan mildne straffen for deres klienter. Men som samfund bør vi kunne kræve, at retspraksis ændres.

I gamle samfund har man revideret sine systemer, når disse ikke virkede, og derfor kan det virke ganske underligt, at vi ikke gør det samme. Nulstiller tankegangen og bliver enige om nogle spilleregler som også respekterer retsfølelsen hos ofrene og deres familier.

Det ville i hvert fald være mit ønske, at vi fik gjort noget ved det. Hver eneste sag er en sørgelig skæbne, og hvert tilfælde er et for meget. Hvis ingen gør noget, vil dette blive ved, og det burde vi ikke kunne leve med som samfund...

Ingen kommentarer: