søndag den 17. januar 2016

Korsbæk-syndromet er bare ikke godt nok!

Når vi søndag morgen hører, at flere serveringssteder (diskoteker, natklubber m.v.) vil adskille folk ved indgangen ud fra hvorvidt de taler dansk, engelsk eller tysk, så er det bare ikke godt nok. Hvad skete der lige med de europæiske sprog fransk og spansk?

Det er rendyrket diskrimination, og i direkte modstrid med intentionerne om den frie bevægelighed i EU. Igen er det nok et område regeringen kun meget nødigt vil erkende på grund af hensynet til støttepartiet, Dansk Folkeparti, men ikke desto mindre en realitet. Vi må til at træffe et valg, for vi begynder at vise et hastigt stigende antal symptomer på Korsbæk-syndromet, og det må vi så bare forholde os til.

At man nok næppe vil afvise en mand fra Spanien eller Kina er en ting. Kriterierne er jo tydeligvis alene en sortering ud fra mellemøstlige træk, men det gør så bare de opsatte kriterier endnu mere sørgelige, når det rent faktisk ikke er det sproglige som er formålet. Men at tro at en kinesisk forretningsmand gider lære sig dansk alene fordi vi ønsker det er udover almindelig fornuft - og en kineser lever sikkert fint med et opland på 1 mia mennesker, så det går ikke engang med argumentet om, at de fleste kinesiske forretningsmænd kan engelsk, for det viser så bare manglen på kulturel indsigt hos de fleste danskere. En del i den ældre generation benytter ganske enkelt en tolk, selvom det er korrekt, at de er begyndt at lære engelsk i skolerne i Kina.

Vi danskere må overveje om vi ikke snart har trukket anstændighedens linje lidt for langt. Hvis vi har et konkret problem med bestemte mennesker, må ordensmagten tages i anvendelse, frem for at vi alle skal være vidne til, at man med den ene hånd hylder alt der kommer fra Bruxelles mens man med den anden forbander de ting der følger med i samme pakke. Vi lærer vores børn, at man ikke kan blæse og have mel i munden, men glemte vist selv helt at forstå, at vi ikke kan sortere i de regler EU-pakken indeholder, selvom ét parti ønsker at verden var indrettet på en helt anden måde.

Ingen kommentarer: