onsdag den 27. juli 2016

Hårdt pressede forældre

Der må være nogle hårdt pressede forældre her i landet. Når Jakob Mark (SF) på nyhederne på TV2 News nævner, at han har oplevet unge mennesker, som er mødt sultne op i skole, så er der noget rivende galt i samfundet.

Det er bare ikke i orden, når man påtænker, at vi har et system hvor der udbetales børnepenge kvartalsmæssigt, og der er et ansvar forbundet med det at sætte børn i verden. Helt som man må budgettere med om man køber sommerhus, så er børn også en post på budgettet. Noget man har pligt til at prioritere i sit budget.

Det er et meget omtåleligt emne, for der er ingen tvivl om, at hårdt pressede forældre sikkert har mange årsager til, at de er blevet pressede økonomisk set. Årsagerne er vigtige at få øje på, og få gjort noget ved.

Problemet er så blot, at hvor gerne man end vil hjælpe kriseramte familier, så er vi også nødt til, at løfte problematikken fra niveauet hvor man blot generelt foreslår 'morgenmad til alle' over til at få set på, om satserne i vores sociale system overhovedet er tidssvarende.

Vi har på landsdækkende niveau skåret på rigtig mange områder, og her nytter det ikke noget at tale udenom længere. Der må være noget, som bør undersøges grundigt her, og jeg tænker, at pædagogerne skal være vakse når børnene begynder at møde i skole igen, så man kan få statistisk materiale på sagen - og måske også i særdeleshed få det ind som tema i skoleskemaet at prioritere sin morgenmad.

Vi har alle prøvet at spise en bolle undervejs, fordi vi er stået for sent op til at kunne nå både bad og morgenmad, men det skulle nødig være noget som sker hver dag. :-)

Det bliver spændende at se hvilken debat forslaget kan afstedkomme.

Ingen kommentarer: