mandag den 25. juni 2018

Erdogans provokationer - læserbrevet Kristeligt Dagblad ikke fandt plads til

Vi kunne her til morgen høre, at den tyrkiske præsident Erdogan ser ud til at vinde valget i Tyrkiet. Tillykke med det. :-)Sejren sker i kølvandet på en masse provokationer, og en af dem fik mig til at indsende et læserbrev til Kristeligt Dagblad, som avisen her til morgen skrev, de ikke kunne finde plads til. Dog skal I, kære læsere af denne politiske blog, ikke snydes for at læse det.

Jeg skrev følgende:
Svaret på Erdogans provokationer

Når Tyrkiet ifølge avisen 19/6 vælger at smide Folkekirkens Nødhjælp ud af landet sammen med flere kirkelige organisationer, så er det næppe nogen overraskelse, at DF ville gribe chancen for at melde ud, at man bør lukke tyrkiske mosker her i landet. Det overraskende er, at De Konservative hopper med på vognen.
Spørgsmålet er nemlig tvedelt. Udelukkelse af en hjælpeorganisation nærmer sig en forbrydelse. For nationer i krig en krigsforbrydelse. Alle bør vide, at hjælpeorganisationer nyder en helt speciel beskyttelse i international lov og ret. At Erdogan vælger at medtage kirkelige organisationer i sin valgkamp er en ganske anden sag.
Svaret er ikke altid at besvare en dum handling med en lige så dum handling under påskud af, at målet helliger midlet, men derimod, at man helt konkret vurderer de tyrkiske moskeer, der måtte blande sig i nationale tyrkiske anliggender frem for alene at benytte en forkynderisk dimension. Først derefter kan man anlægge en plan for hvordan man ønsker at reagere - og endnu vigtigere, OM man ønsker at reagere frem for at hoppe med på den populistiske vinkel.
Det ville være dejligt hvis dansk politik begyndte at få en etisk forsvarlig dimension i retorikken frem for, vi bevæger os ud på det udemokratiske overdrev vi har været vidner til siden DF har fået lov til at diktere den førte politik helt uden hensyntagen til de demokratiske værdier vi normalt påkalder os her i landet.

Det er vigtigt at skelne skidt fra kanel i international politik, og mindst lige så vigtigt, at man forholder sig objektivt til de handlinger Tyrkiet foretager sig. Man bør huske, at som medlem af NATO er der ret store implikationer i den måde, Erdogan håndterer det han anser som sine modstandere.

Rigtig god dag herfra til bloggens læsere.

Ingen kommentarer: