torsdag den 27. september 2018

Folketinget åbner igen på tirsdag

På tirsdag er det officielt åbningsdag igen efter sommerferien i Folketinget. En traditionsrig dag, hvor også kongehuset gæster Folketinget selvom vi traditionelt har defineret et monarki uden politiske holdninger.


Nu bliver det spændende at se, om det bliver samme børnehave der starter igen onsdag, når statsministerens tale tirsdag skal gennem møllen. :-)

Vi har lov at håbe på, der er kommet eftertanke i rækkerne. Dette siger jeg, selvom de fleste af os nok er MEGET skeptiske på dette område, for at sige det pænt. Sommeren har nemlig været præget af mange populistiske forslag. Mens dette skrives [ja, det blev faktisk skrevet allerede 6/7] er der kommet forslag om tolkegebyr fra dag ét fra Liberal Alliance og Rasmus Nordquist fra Alternativet havde ondt af en kurder som tog til Syrien for at tilslutte sig IS, og nu er anholdt. Populismen kommer fra begge sider - og med populisme satser man, som bekendt, på at motivere folks følelser.

Folk har i lang tid vidst, at de IKKE skulle tage afsted for at støtte IS, men nu melder bondeangeren sig når folk bliver fanget. Sjovt nok har man i samme periode haft stort fokus på netop den frækhed, at folk forsøgte at tage deres ydelser med, selvom de ganske udmærket vidste, at de ikke måtte forlade landet mens de modtog disse ydelser. De er naturligvis blevet krævet tilbagebetalt, men da man ikke kan plukke håret af en skaldet, så kan man heller ikke få det store ud af den slags krav...

Der er meget at tage fat på. Særligt den miljømæssige udfordring HAR vi fået en forsmag på. Sommeren har været tør, og man skal være blind, døv og stum hvis ikke denne forsmag får os til at reagere i forhold til miljøpolitikken.

Der skal gøres mere end blot snak om miljøet. Nu SKAL der handling til. Drop alle rundbords-samtalerne, og få nogle visionære projekter i gang, så vi rent faktisk kommer videre.

Det bliver spændende at se hvordan tirsdagen forløber. Det er sidste åbningstale før et valg, og mit gæt er, at Lars Løkke Rasmussen godt kunne finde på at tage r*ven på folk med udskrivelsen af et valg. Han ved, at flere partier slet ikke er forberedt. Det ses jo tydeligt af den leflen for DF vi har set gennem den seneste tid - også før sommerferien...

Rigtig god weekend til alle. :-)

Ingen kommentarer: