mandag den 3. september 2018

Det svenske valg

Her til morgen forsøgte man på Go' Morgen DanmarkTV2 at italesætte, at man i de politiske analyser ser på hvordan det går for partierne i nabolandene. Interessant teori, for til daglig er der næsten kun én blok, som taler om Sverige - og det gælder for det meste kun ved royale fester derovre eller når man skal tale om indvandring...


Det synes nogle gange som om vi behandler vores skandinaviske venner som vi gør med resten af rigsfælleskabet. :-(

Det er nemlig ikke særlig kønt, når vi et par gange om året kan se hvordan repræsentanterne fra BÅDE Grønland og Færøerne føler sig tisset på. Sager som BURDE være nemme at afklare tager hulens lang tid, altimens vi gerne laver fine skåltaler om det gode forhold i rigsfælleskabet...

Det er bare IKKE i orden, og i en kommende valgkamp må vi kræve, at ALLE politikere tager dette mere alvorligt. Et lille land kan kun klare sig, hvis vi har gode og stærke alliancer, og det kræver, at vi begynder at HJÆLPE hinanden i stedet for hele tiden at fokusere på FN, EU og andre internationale organisationer, hvor chancen for forandringer i forvejen er nærmest nul.

Det siger jeg ikke for, at vi skulle melde os ud af disse store organisationer. De har deres berettigelse, og hver deres formål. Dog skal man også være opmærksom på, at det interne bureaukrati og den interne fokusering på "same procedure as last year" ikke på nogen måde er spor gavnlig for de enkelte lande.

Det er en ret væsentlig pointe efter præsidenten i USA hedder Trump, at vi skal til at nytænke vores geopolitiske roller her i Europa. Når OSCE går til angreb med kritik af det kommende valg i Sverige, så er det LIDT tankevækkende, at der er fuldkommen tavshed fra den danske regering. HVIS vi havde haft et godt forhold til hinanden i Skandinavien, så var det på tide, at markere sine holdninger, og forsvare hinanden.

Tag et blik sydpå. Der kan man godt finde ud af at forsvare sine naboer, så hvorfor skulle vi ikke også gøre det?

Det er præcis derfor man til tider bliver så træt af dansk politik. Vi havde gode muligheder for at styrke vores image, men der sker nærmest intet - andet end at man TALER om handling. Hvorfor?

Rigtig god dag til alle bloggens læsere. :-)

Ingen kommentarer: