mandag den 12. oktober 2020

Regeringen fik sin Arne-pension

Der var nok glade miner her i løbet af weekenden, da regeringen kunne melde ud, at den fik sin Arne-pension med hjælp fra Dansk Folkeparti, da Radikale Venstre ikke gik med på den galej. I den borgerlige lejr havde man længe meldt ud, at man mente, at de relativt nye regler omkring seniorpensionen var tilstrækkelig, men denne fik stor kritik, da mange mente, at man nærmest skulle være døden nær for overhovedet at komme med under seniorpensionen.

Nu skal man, som bekendt, ikke diskutere smagen på forslaget, men blot konstatere, at når en regering får et flertal for sit forslag, så bliver det til en lov.

Hvad man til gengæld godt kan diskutere er, at selve rammen omkring ordningen beror på en væsentlig ubekendt. Allerede lørdag aften kunne man høre, at man kun regner med, at halvdelen af dem, som KUNNE komme med på ordningen vil gøre brug af den.

Hvor kommer dén forventning fra?

Hvad vil man gøre, hvis det ikke KUN er halvdelen, der hopper med på ordningen?

Med en budgetramme på 3½ mia kan økonomien hurtigt skride, hvis fx 75% hopper med, frem for alene de 50% man pt anslår...

Det er jo på forhånd en konstateret effekt, at det koster kassen at standse den stigende pensionsalder, fordi den netop påvirker HELE befolkningen - og den diskussion kommer til at være en udfordring for regeringen, der er nødt til at bekende kulør før denne valgperiode senest er ovre. Det bliver spændende at følge hvad den beslutter sig for.

Rigtig god dag til alle bloggens læsere. :-)

Ingen kommentarer: