mandag den 30. marts 2009

John Møll - skal flugt belønnes?

Jeg skrev forleden dette på TV2's tekst-tv i anledning af diskussionen om at John Mølls sag skulle for retten i Roskilde:

Skal flugtforsøg præmieres?
Det er en absolut uanstændig tanke at kunne overhovedet overveje at lempe forholdene for en mand som mindst 5 gange er stukket af fra den anbringelse han var under.
Han har på intet tidspunkt vist noget tegn på nogen fortrydelse, og har tydeligvis intet forstået i forhold til at holde sig fra unge piger.
Omvendt kunne man så forestille sig, at der stensikkert var mange som gerne ville have fat i ørerne på denne John Møll. Hans flugt til Sverige peger jo i retning af en mand som véd han er jagtet vildt efter sine talrige sædelighedsforbrydelser.
Enhver lempelse vil være tegn på inkonsekvens, og anklagemyndigheden har fuldkommen ret. Behandlingen har åbenbart ikke den ønskede effekt når han vedbliver med at smutte.


Der er ikke sluppet noget ud endnu om resultatet af vurderingerne, men det kan undre voldsomt, at vi her i landet så ofte tager forbryderens parti i forhold til rettigheder — endda i en sag som denne hvor han er smuttet mindst 5 gange fra sin forvaringsdom.

Anderledes ser det ud i udlandet. For nylig har en iransk mand opdaget, at det ikke længere er accepteret, at mænd kan påkalde sig ære i forbrydelsessager som da en kvinde der ikke ville gifte sig med manden fik saltsyre i ansigtet, og mistede synet på begge øjne. Ifølge en artikel i Washington Post skal manden nu have 5 dråber saltsyre i begge øjne som straf for sin handling. Han bliver bedøvet under eksekveringen, en luksus han ikke just gav sit offer...

Hvorvidt dette løser noget kan vi sagtens diskutere værdien af, men det sender i hvert fald et kriminalpræventivt signal i et land som normalt ikke har givet kvinder nogen selvstændig værdi og ret. Bemærk venligst at hun havde en flot karriere som fotograf før den bestialske forbrydelse. Intet kan nogensinde give hende dette tilbage — ikke engang hævn.

Men det kunne måske forhindre gentagelser...

Ingen kommentarer: