tirsdag den 24. marts 2009

Useriøs bandepakke

Der er intet forbavsende i at der udsendes en useriøs bandepakke. Regeringen ER kørt fast, og signalpolitik er det biligste forsøg på at score nogle billige presepoints.

Faktum er at INGEN tænker på straffen når de begår handlingerne, og det har man forstået i udlandet. Danskerne vil ikke lære af hverken hollænderne eller belgierne, og så må det jo gå som det gør. Når vi ikke vil lære af andre må vi gøre os vore egne erfaringer.

I sidste ende kan det jo nok ende med sikrede max-security fængsler som vi har set fra United Bluff, og så kan vi bagefter sidde og causere om hvor galt det gik.

Det ville være langt mere fornuftigt at indkalde relevante mennesker til et rådgivningsmøde med et godt måltid mad bagefter i stedet for at bruge tusindvis af kroner på teoretiske rapporter skrevet af folk som intet aner om emnet. Til et sådan møde skulle man i stedet indkalde:


  • Fængselspersonale som kender kriminaliteten inden for fængslerne

  • Politifolk som kender kriminaliteten uden for fængslerne

  • Resocialiserede kriminelle som kan fortælle hvad der ændrede DERES syn på tilværelsen

  • Pædagoger fra relevante institutioner med erfaringer i flere aldersgrupper

  • Andre med interesse for emnetNår der fortælles om jobtilbud til de kriminelle i København som tages i stofsalg samtidig med at de får kontanthjælp, så klinger det lidt hult at tilbyde et job med løntilskud eller et SU-studie når flere af dem indkasserer flere tusinde kroner om dagen på deres kriminelle handlinger.

Vi må træffe et valg, og dette valg handler om hvilken verden vi vil bringe videre til vore børn og børnebørn. Vi må holde op med disse patentløsninger og prøve at se verden en smule ud af boksen for at få nye ideer.

Dét ville være lidt mere effektivt... :-)

Ingen kommentarer: