mandag den 9. marts 2009

Regeringens grundlæggende problem

Jeg véd godt, at jeg allerede har en politisk blog, men jeg synes så ganske bestemt vi for nylig har været vidner til en noget underlig tolkning af ministres opgaver når en avis skoser Karen Jespersen for at være passiv. Vi har gennem de seneste år set hvordan ét parti hele tiden spænder ben for selvstændig tænkning fordi man, som bekendt, skal kunne tælle til 90 for at få gennemført politik her i landet.

Det snævrest mulige flertal eksisterer lige p.t. Jeg forstår godt hvis nogle ministre ikke ligefrem har lyst til at være den næste på listen til skideballer når et forslag ikke lige passer ind i støttepartiets ideer og meninger. Derfor skrev jeg følgende på TV2's tekst-tv:

Passiviteten ganske naturlig
Når Kristeligt Dagblad skoser Karen Jespersen for passivitet glemmer avisen hvilket diktatur ministrene har oplevet. Da Brian Mikkelsen (som daværende kulturminister) tog stilling til Olympiaden i Kina skulle han sættes på plads. Da integrationsminister Birthe Rønn Hornbech tillod sig at give udtryk for en holdning skulle hun også sættes på plads.
Sådan har regeringen arbejdet siden Anders Fogh tiltrådte med det snævrest mulige flertal - nemlig med støtte fra Dansk Folkeparti. Konsekvensen har været at hver gang et forslag ikke har passet isdronningen, så har hele regeringssamarbejdet været "i fare". De benytter gerne udtrykket at der "ikke stilles ultimative krav", men det topstyrede parti tager jo, som bekendt, også helst de store skideballer i enerum. Gjorde de dette offentligt ville de nok miste endnu flere stemmer.
Den form for regering har nu slidt på danskernes tålmodighed, og jeg forstår godt hvis AFR tager imod en stilling som generalsekretær for NATO. De seneste år har sikkert tæret voldsomt på Anders, som tidligere var en handlingens mand der forstod begreber som anstændighed og moral. Nu til dags kræver det stort arbejde at holde styr på tropperne, og alle venter vist kun på et systemskifte.Så udover det rent principielle i at Lars Løkke har udtalt sig om Peter Brixtofte da de kæmpede om næstformandsposten, så kan det kun siges på én måde: et systemskifte skal nok komme når folk vågner op til at politik bør være mere end skattelettelser og tomme løfter.

Den dag skal nok komme. :-)

Ingen kommentarer: