fredag den 12. november 2010

Nyrup har vores fulde støtte

Det er sjovt at se Twitter, for der har fhv. skatteminister Kristian Jensen skrevet følgende:

er det Socialdemokraternes officielle holdning - hvorfor er toppen tavs? http://bit.ly/aKgdBL #dkpol


Det ligger åbenbart meget på sinde for de borgerlige at forsøge at så splid i oppositionen, men det er fuldkommen unødvendigt, for uanset hvad partitoppen måtte mene så har Poul Nyrup Rasmussen den fulde sympati blandt de menige medlemmer når han siger:

Partiet er demokratisk valgt og legitimt, det er slet ikke det, jeg mener. Men de holdninger, det har til folk fra andre lande, bliver i min verden ikke stuerene.


Og nødvendigheden af det politiske opgør med den kurs Dansk Folkeparti står for er mindst lige så berettiget:

Man er nødt til en gang imellem at tage de tæv, som følger, når man stiller op og siger: Her standser festlighederne, siger Poul Nyrup til Jyllands-Posten.


Så partitoppen vil næppe desavouere Poul Nyrup Rasmussen for de ved også godt hvordan holdningen er blandt de menige medlemmer.

Hvis Kristian Jensen spurgte sit eget bagland ville han nok også opdage, at partiet HAR tabt stemmer til et parti som Liberal Alliance. Det samme er sket for de Konservative, for vi er indtil flere der har forladt partiet fordi det solgte ud af sine holdninger - og udviklingen begyndte længe inden Lene Espersen blev formand.

Ironisk nok kom hendes tale på det seneste landsmøde bare mindst et år for sent, og det kan mærkes i de slunkne partikasser.

Så hvorvidt partiet er stuerent kan folk selv afgøre. Vores politiske traditioner her i landet har altid været at vi gerne må være lidt grovkornede når vi udtaler os om politik. Hvorvidt Pia Kjærsgaard tager tingene personligt er hendes egen sag, men sjovt nok er hun knap så tyndhudet når kritikken over for nydanskerne skal diskuteres...

God weekend til alle. :-)

Ingen kommentarer: