onsdag den 3. november 2010

Trafikpolitisk vanvid

Når det gælder Venstres nyeste forslag om en afgift på 1500,- for motorvejskørsel må vi undres.

For det første er det et skævvredent forslag fordi det bliver endnu en EKSTRAskat som endnu engang straffer de fattigste. Der er allerede betalt for adskillige årtiers motorvejsvedligeholdelse med de afgifter som er betalt når vi tanker benzin eller diesel, og vægtafgifterne er bestemt heller ikke brugt på vedligeholdelse af vejene.

Det er nemlig langt sjovere at skændes om hvem der skal betale for vedligeholdelsen end simpelthen bare se at få gjort noget ved vejenes tilstand. Der er med regeringens egen kommunalreform også kun udsigt til at tingene bliver værre. Kommunerne brokker sig over saltningsudgifterne i vinterperioderne mens de privat drevne autohjælp-firmaer sagtens kunne overleve med samme priser, fordi de erkendte at tidligere år havde været billigere.

Hvorfor er regeringen ikke vågnet til dåd når det gælder at behandle bilisterne ordentligt? At sammenligne os med Østrig er LATTERvækkende når vi samtidig ser helt anderledes veje nede i dét land der sammenlignes med.

Det er præcis som dengang politikerne indførte lys på bilerne, også i dagtimerne, for dengang sagde de, at det var fordi man ville standardisere i EU. Selvsamme politikere, som ellers gerne tager på dyrt SKATTEbetalte studieture havde åbenbart ikke lært af besøg i Tyskland og Frankrig, for dér kører de IKKE med lys i dagtimerne. Ikke at det er ulovligt at gøre det, for de kender jo disse dovne udlændinge som har kørelys fordi det hele skal være mageligt....

Men det havde ikke noget med EU-harmonisering at gøre i hvert fald. :-)

På samme måde kunne vi ønske at Venstre stak piben ind med dette latterlige forslag. Vent dog til teknikken er i orden med at lave et ordentligt roadpricing system frem for at have et fast gebyr for alle. Lad dog dem som absolut SKAL sidde i kø betale pr. kilometer frem for at sætte en fast pris som straffer dem der kun skal bruge motorvejene sjældent.

Men princippet om at den der bruger meget skal betale mere end den der bruger tingene lidt er åbenbart ikke liberal politik i 2011. Det ville ellers være det mest retfærdige uanset partifarve...

2 kommentarer:

Kenneth sagde ...

Jeg er sådan set enig i din holdning til den ekstraskat, men pas nu lige på at du ikke får ordene galt i halsen når du hidser dig sådan op.

Skattebetalte studieture osv. har intet med denne sag at gøre. Hold tingene adskilt, det gør det hele nemmere og mere sobelt.

Henrik V Blunck sagde ...

Kenneth, tak for din kommentar.
Jeg beklager du misforstår min pointe om studieturene. Pointen er, at de kunne have set, at lys på bilerne IKKE er en EU-regel.
Men når man endelig tager på skattebetalte studieture er det en god ting at tage ved lære af det der ses i de respektive lande. Det er åbenbart ikke lykkedes endnu at erkende, at ideen om lys på bilerne intet havde med EU at gøre.
Tak fordi du kommenterede. :-)