mandag den 15. november 2010

Politisk korrekthed?

Politisk korrekthed - et fremmedord for nogle, en standard for andre. For den med demokratisk sans er der en stil vi bruger når vi diskuterer, og den standard har at gøre med erkendelsen af, at ingen bør diskrimineres på grund af sin etniske, seksuelle eller kulturelle/religiøse baggrund.

Det bruger visse xenofober som udtryk for positiv særbehandling, og i deres monologer handler det om at de ganske enkelt ikke forstår begrebet. De vil gerne tale imod indvandring, og hvis du modsiger dem, så bruges "politisk korrekthed" som om DU begår noget udansk ved at påpege fejlene i argumentationen.

Den slags handler om retorik - et fag mange bruger mange år for at mestre, men som kommer helt naturligt hos andre, fordi de har ladet sig skole i dumhedens evangelium. Præcis det samme som dengang amerikanerne holdt slaver fordi de havde den opfattelse at afro-amerikanere var underordnede mennesker. Præcis den samme doktrin som mange andre nationer har brugt til at bekrige hinanden.

Når folk ikke følger demokratiske standarder sker der lynhurtigt det at folk henfalder til negativ omtale af alt der er anderledes end dem selv. Tilsviningen med ordene "politisk korrekthed" er kun en meget lille del af det sørgelige forfald som er sket hos den slags mennesker.

De fortjener faktisk medlidenhed for deres tilværelse må være præget af negativitet, men det sørgelige er jo at den slags mennesker ikke udviser ret meget empati over for andre, og det stiller det naturlige spørgsmål: er der folk der burde have skolepengene tilbage, og lære hvad et levende demokrati egentlig handler om?

Det politisk korrekte ville være at forsøge at tale den slags mennesker til fornuft, men det er en svær opgave da mange er uden for pædagogisk rækkevidde når først fordommene har fået fuldkommen frit spil.

2 kommentarer:

Anonym sagde ...

Når DF har en så forholdsvis stor tilslutning er det nok p.g.a. medløbernes magelighed, ringe indsigt, søgen efter nemme løsninger, manglende holistisk fatteevne o.s.v.

+ P.t. er syndebukkene "de fremmede", minus-mennesker - alt hvad der er anderledes. Tidligere var det jøderne, de evnesvage, de arbejdsløse ... ak ja :-(

Henrik V Blunck sagde ...

Ja, det er sørgeligt men sandt...

Det kræver mod at sige sandheden, og mange er skræmt fra vid og sans i forhold til at udbede sig en bedre nuancering i debatten.