mandag den 16. maj 2011

Det kommende valg - mere end rød eller blå...

Det kommende valg bliver et AFGØRENDE valg. Ikke alene fordi det, historisk betragtet, er første gang resultatet kan ende med Danmarks første kvindelige statsminister, Helle Thorning Schmidt, men også fordi det er eksamen for Lars Løkke Rasmussen.

Lars Løkke Rasmussen har et alvorligt problem, de to bulldogs - Claus Hjort Frederiksen og Peter Christensen. Sidstnævnte fordi han drev det politiske gadedrenge-arbejde, som bagefter gav ham en ministerpost som tak. Førstnævnte fordi han allerede som Beskæftigelsesminister viste sine usympatiske træk som indpisker.

Men det er jo desværre ikke Lars Løkke Rasmussens eneste problemer, for bag kulissen sidder oldfruen Pia Kjærsgaard, der i disse dage har et alvorligt troværdighedsproblem når citaterne 3F har offentliggjort i sine helsidesannoncer påviser, at den troværdighed hun gerne påkalder sig ikke har ret meget på sig når hun gås efter i sømmene.

Ligeledes gemmer mange andre ministre på tydelige tegn på manglende tæft for det politiske benarbejde. En udenrigsminister som nok så positivt fremtræder som et "helt menneske" med tid til familien, men også en trang til at dominere som får hende til at glemme at sende en vikar når hun vælger at gå på ferie. I Schlüters æra så vi flere gange andre ministre være fungerende udenrigsministre når landets udnævnte minister skulle på andre opgaver - men den slags fleksibilitet er en saga blot i det Venstre de selv mener "vi alle véd hvor vi har"...

De nye meningsmålinger får regeringen til at tro at deres personfikserede udtalelser virker, og jeg er modig nok til at påstå, at de ikke kan tåle man kalder deres bluff. De har dårlige kort på hånden, og efter et årti med borgerligt flertal har vi for længst nået grænsen for almindelig anstændighed og moral.

Den politiske mødom er væk. Folk ser nu helt nye toner i det vi i dag definerer som stuerent, og jeg kan ikke undlade at nævne igen, at Poul Nyrup Rasmussen i sin tid opridsede dette for vælgerne.

Hvis ikke du tidligere har set hans video før valgdagen da Venstre vandt, så burde du se den igen. Samtlige forudsigelser har holdt stik, og det vil også komme til udtryk når der er trykket på valgknappen, for regeringen ER gennemskuet.Det bliver temaet for de næste mange blogindlæg du vil kunne læse her på bloggen, hvis der trykkes på knappen allerede i morgen.

Ingen kommentarer: