mandag den 9. maj 2011

Retsbevidstheden halter hos Pia

Med tanker om udvisning uden dom halter retsbevidstheden voldsomt hos Pia Kjærsgaard og hendes meningsfæller. Anstændighed og retsbevidsthed handler om at være mere civiliserede end diktaturerne vi påstår at kæmpe imod i terrorlovens hellige navn, men alligevel er der kun ganske få, som taler den slags principper imod.

Ideen om at hjemmerøverier skal straffes hårdere er vi fuldkommen enige om. Havde du spurgt mig hvad straffen skulle være dengang vi selv havde været udsat for dette i vores tidligere hus i Dianalund ville jeg uden tøven have foreslået et par stykker bly. Jeg forstår, med andre ord, godt frustrationen.

Men der er forskel mellem KONSEKVENS og TÅBELIGHED, og det er altså en vigtig del af et civiliseret samfund at magtens tredeling bevares. Lovgivende, udøvende og dømmende magt kan IKKE sammensmeltes uden at det ender i overgreb mod befolkningen. Der findes talrige bøger om magtens tredeling hvis emnet er folk ubekendt, og det nytter altså ikke noget at begynde at gå på kompromis på dette område.

Det er bedre at lade én skyldig slippe end at lade en uskyldig blive dømt!

Det er på høje tid, at politikerne skyder forslag i stil med udvisning uden dom ned, og når nogle borgerlige er forvirrede over hvad det betyder at "rulle ting tilbage efter et valg", så handler det ikke om valgflæsk. Det handler om at GENFINDE de danske værdier vi alle ønsker skal præge vores samfund.

Ingen kommentarer: