tirsdag den 20. december 2011

Kan vi få realiteter på bordet, tak?

Nu har vi længe gået og ventet på det helt revolutionerende nytænkende ved at få en ny farve på regeringen. De små justeringer har været blå politik, og Kejserens Klæder synes at være den overvejende konklusion på omstillingen. Det er på høje tid at se nye toner.

Ikke de samme hadske toner vi så under den blå regering.

Vi savner et opgør med det konfliktsky. Vi savner reelle tal på bordet når visse forsøger at videreføre de tendenser vi så under den foregående regering. Nedskæringernes tid skulle afløses af VÆKST, GLÆDE og ENTUSIASME. Den lader, for at sige det mildt, vente på sig i et klima der nærmer sig det arktiske hvad angår realiteter.

De seneste debatter, hvor særtilfælde - uimodsagt - er blevet brugt til at skabe en skæv velfærdsdebat har for længst overtaget. Den arbejdsløse far der betaler børnepenge er IKKE en del af de tal der kommer frem. Det overlades skam til pressen at komme med enlige mødre med masser af børn, en speciel boligsituation - hvorefter skytset er jantelovsfremmende negative impulser.

Hvis det er realiteterne for de mange der er arbejdsløse, så er der vist noget mange har misforstået.

Lad os slå en ting fast: selvom vi selv kan have det godt, fjerner det ikke vores ansvar for at tænke mere fælles over tingene. I hvert fald hvis vi er ordentligt opdraget hjemmefra, skulle jeg mene.

Det er ikke forbudt at se tingene i det store perspektiv... Ligesom det heller ikke er forbudt for regeringen at slå nye toner an med mere "normale" beregninger, som kunne skabe en mere reel og nuanceret debat om emnet.

Ingen kommentarer: