tirsdag den 6. december 2011

Mødet i Europaudvalget den 30/11-2011

Der var her til morgen genudsendelse af mødet afholdt i Europaudvalget den 30/11-2011 på Folketingskanalen (oplæg kan ses herfra: http://www.ft.dk/Folketinget/udvalg_delegationer_kommissioner/Udvalg/Europaudvalget/Nyheder/2011/11/EUU_udvalgsmoede9.aspx).

På det møde stillede Pia Adelsteen fra Dansk Folkeparti et konkret spørgsmål til Europaminister Nicolai Wammen om hvad forskellen var mellem en bøde og det at få sit tilskud udskudt. Hun henviste til, at hun ikke var jurist, hvilket Europaministeren så også kunne sige, han heller ikke var...

Det interessante, som Europaministeren BURDE have sagt var, at forskellen ligger i at en bøde betyder penge op af lommen hvorimod en udskydelse af et tilskud til et land har fået styr på sin økonomi ikke konkret påvirker kassebeholdningen. Det er i hvert fald langt mere kritisk at blive dømt til at betale en bøde end at skulle vente på nogle penge.

Begge dele er selvfølgelig, hvis du tager bogholder-optikken på, negativt for ens likviditet, men en udskydelse af tilskud fra EU er dog mindre negativt end at et forgældet land skal ud og finde pengene når de ingen har i forvejen.

Konkret stiller det nogle interessante spørgsmål, for faktisk er det vel på høje tid, at EU begynder at udstikke nogle ansvarlige retningslinjer i stedet for de blankochecks der den seneste tid har medført blandt andet kaos for grækerne.

Et spændende møde at se på skærmen, og nu hvor bloggen er i gang igen kan du se frem til mange flere indlæg om alt det politiske der foregår netop nu.

Ingen kommentarer: