fredag den 19. juni 2015

#fv15 er slut

Som de fleste vil have bemærket, så var valgdagen noget af en dramatisk oplevelse for rigtig mange politikere. Nogle fik en gang smæk, mens tre partier havde den store sejrsdag. Liberal Alliance, Dansk Folkeparti og Alternativet fik positive resultater.

Men der er faktisk et parti mere, som på den ene side vandt 3 mandater, men samtidig mistede regeringsmagten. Det var Socialdemokraterne. Formanden, Helle Thorning-Schmidt, valgte at trække sig som formand for Socialdemokraterne på valgaftenen. En bevæget omgang for hende, uden tvivl.

Hun havde på mange måder trodset alle forudsigelser. Hun var håbløst bagud i meningsmålingerne da hun udskrev valget, men alle havde jo talt om, at det var et valg kendetegnet af Vind eller Forsvind for såvel rød som blå blok. Venstre tabte mange mandater, og alligevel ser det nu ud til, at Lars Løkke Rasmussen bliver statsminister igen, også selvom Venstre nu er mindre end Dansk Folkeparti.

Hvis der var nogen der havde sagt, at Dansk Folkeparti en dag ville blive blå bloks største parti, så ville man tro vedkommende var gået fra forstanden... :-)

Det bliver et spændende forløb, og meget er ved at forandres. Det parlamentariske billede er ændret på en meget voldsom måde.

Rigtig god weekend til alle. :-)

Ingen kommentarer: