lørdag den 6. juni 2015

Kvinder i politik

DR K har her i nat sendt programmet Kvinder i politik (Makers - The Woman Who Make America II), og selvom det egentlig handler om amerikansk politik, så er der stadig lidt visdom for os danskere.

En af kvinderne sagde noget meget fornuftigt: kvinder er bedre til at arbejde på tværs af partiskel. De er i stand til, at se forbi udfordringerne, og finde fælles løsninger.

Nogle partier ville her i landet have stor gavn af at få kvinder på formandsposten. Vi kan endda tage et meget klart eksempel på et parti som møder mindre støtte i befolkningen efter de har skiftet en kvindelig formand ud med en mandlig af slagsen. Alle har sikkert gættet, at jeg her tænker på de Radikale efter Margrethe Vestager smuttede ud af dansk politik, og overlod roret til Morten Østergaard.

Jeg vil på samme måde minde om, at valget 18. juni handler om vind eller forsvind for enten Socialdemokraterne eller Venstre. Hverken Helle Thorning-Schmidt eller Lars Løkke Rasmussen vil kunne blive på deres formandsposter hvis de taber valget.

Hos Socialdemokraterne vil jeg ydmygt tillade mig, at foreslå, at Mette Frederiksen vil nyde langt større popularitet. Hun er konsekvent - det viser hun som justitsminister, og gjorde det også før som beskæftigelsesminister.

Hos de Radikale vil man nok prøve at vende udviklingen, før man begynder at diskutere en ny formand.

Hos Venstre taler mange om Søren Gade, som jo også blev nævnt dengang Kristian Jensen udfordrede Lars Løkke Rasmussen i sommeren 2014 uden dog at lade det ende med et kampvalg. Men jeg ville anbefale Inger Støjberg. En kvinde som nyder stor respekt for at sige tingene ligeud. Hun gjorde det efter et biografbesøg, og hun har ligeledes været i mange former for krydsild, hvor hun er langt bedre til at bevare fatningen end mange af de øvrige medlemmer af Venstre.

Hos de Konservative kunne man ønske sig en kvinde som Mai Mercado træde i spidsen for partiet. Søren Pape Poulsen har svært ved at trænge igennem, og han er alt for svag til at sige sin mening om f.eks. Naser Khader, som jeg også tidligere har været inde på her på bloggen.

Partierne vil naturligvis ikke diskutere problemerne før en valgdag, men vælgernes dom vil komme, og baglandet vil i flere af partierne være nødt til at forholde sig til den virkelighed som dårlig ledelse skaber for partierne. Det er meget svært at trænge igennem hvis ens personlighed, ens arrogance og stolthed eller andre dele taler imod ens kandidatur - og faktum er, at befolkningen har gennemskuet mange af disse ting. Uanset hvor meget konkurrenter kaster med mudder imod hinanden, så er vælgerne skarpe nok til at genkende dårlige argumenter når de ser dem, og derfor er der noget nær jordskredsvalg i vente for nogle af de partier, som - for at sige det mildt - har klaret sig rigtig dårligt her i valgkampen.

God weekend til alle. :-)

Ingen kommentarer: