tirsdag den 2. juni 2015

SFs valgkampagne - valganalyse 7

Pia Olsen Dyhr har som formand for SF lige overrasket sine vælgere. I weekenden dannede hun en skarp flanke sammen med Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl. Aftalen gælder genoptjening af dagpengeretten, og signalerne er ganske blandede. Lige fra det mavesure til det nonchalante 'taget til efterretning'.

Pia Olsen Dyhr har derved videreført en evne til samarbejde, som faktisk også var grundlæggende da de gik i regering med Socialdemokraterne og de Radikale i september 2011. Dengang var ideen, at nu kunne man endelig få indflydelse ved at være en del af regeringen. Så blev baglandet lidt sure da flere af valgløfterne faldt på gulvet, og SF måtte gennem både et formandsvalg og en skarp debat i baglandet, som kostede en hel del på goodwill-kontoen blandt den hårde kerne af SFere.

SF fokuserer særligt på skifergas på deres forside, og lige under handler det om dagpenge. Udfordringen er, at hente stemmerne tilbage som sandsynligvis er gået over til Enhedslisten, og det bliver spændende at se hvordan de klarer sig ved dette valg.

Ingen kommentarer: