mandag den 21. november 2016

Borgerligt trekløver vs. statsminister for enhver pris

Forhandlingerne om et borgerligt trekløver står i skarp kontrast til Lars Løkke Rasmussens oprindelige erklæring om ikke at ville være statsminister for enhver pris. Hvis vi havde haft en bedre opposition, ville de være i rigtig godt humør lige nu, for det er en metaltræt regering, som kommer med det vi ser lige nu.


Vi har en opposition som på tre centrale områder fejler i forhold til deres kernevælgere:
  • de stemmer regeringens politik igennem ud fra HTS-devisen om at ville arbejde ministrene ud af kontorerne
  • de kan ikke blive enige om et alternativ uden at skændes indbyrdes
  • de har mistet deres politisk-moralske kompas, og højredrejningen er tydelig for alle hos SF og S

Ingen kan undgå at bemærke, at Anders Samuelsen spiller et sjovt spil. Det stålsatte blik er ren provokation overfor Lars Løkke Rasmussen, der nu ender med at spille et rigtig dårlig kort, fordi meningsmålingerne vil være en endefuld til en V-regering, som blev startet på det smallest mulige fundament.

Lad os ikke glemme hvordan det politisk har set ud siden juni 2015.

Da folkeafstemningen gik Venstre imod, lovede man en åben og ærlig debat om EU. Denne udeblev, og der er snart gået et helt år siden denne folkeafstemning uden én eneste debat.

Der er indført associale grænser for offentlige ydelser med støtte fra dele af oppositionen i den forstand, at man nu ikke på forhånd vil fortælle hvordan man vil forholde sig ved et kommende regeringsskifte, og sådan kunne man blive ved.

Skulle man sige det i fuldkommen usminkede vendinger, så har vi i den grad brug for et nyt jordskredsvalg for at ryste posen. Det er på høje tid at få sat en stopper for den adfærd vi alle har været vidner til på så mange områder siden sidste valg.

Ingen kommentarer: