mandag den 21. november 2016

EU blander sig i alt for meget

Da vi fredag kunne høre, at PSO-afgiften var ulovlig fordi også udenlandske virksomheder skulle betale afgiften på strømmen uden at kunne drage nytte af støtteordninger for grøn omstilling, måtte man slå korsets tegn foran sig. Hvad i alverden blander EU sig i den slags for?


Hvis vi skulle redegøre for alle afgifter i alle europæiske lande, så er der stensikkert andre steder hvor noget er 'specielt' i enkelte lande, hvorimod støtteordninger ofte er tilknyttet nationale hensyn. Jeg betaler da det et hotelophold koster med moms, VAT eller hvad det nu end kaldes i det pågældende land, uden bagefter at tænke over hvor stor andel der går til strøm, vand, varme, whatever...

Så længe der ikke er tale om formelt konkurrenceforvridende omstændigheder, kan man undres. Så er jeg klar over, man kunne diskutere hvorfor udlændige skal søge dispensation for at få del i en støtteordning, men det er altså ikke nogen ukendt faktor. Faktisk har flere lande nogle sikringer, som også gør, at man skal søge dispensation, hvis ikke man bare betaler ved kasse 1.

De avancerede skattetekniske regler i Frankrig vil jeg ikke trætte bloggens læsere med, men du skal f.eks. ikke betale sociale afgifter hvis du driver en forretning uden at bo i landet. At du skal betale selskabsskat når du tjener penge dernede giver jo i forvejen god mening, så det kan ingen vel protestere imod.

Spørgsmålet er så bare hvordan man kan acceptere den PSO-afgift som så åbenbart er ulovligt opkrævet bare bliver i kassen, men det skal der vel nok være en eller anden, som vælger at køre en sag på.

Ingen kommentarer: