lørdag den 5. november 2016

Politikerne forstår ikke grundlaget for politikerleden

Der kom en meget tankevækkende udtalelse fra en kommentator forleden, som indikerer, at politikerne ikke forstår grundlaget for politikerleden. Denne kommentator sagde, at forskellen mellem hvad der loves før et valg og hvad der sker efter et valg får mange borgere til at mene, at det er ligegyldigt hvem man stemmer på. Lad os lige analysere dette, for der er noget vigtigt at lære af dette.
Uanset ens politiske ståsted må man erkende, at der er meget lille forskel mellem partierne. For dem iblandt os som husker 70erne og 80erne, så var man dengang vant til valg i utide. Det var sjældent, at der gik hele 4 år mellem valgene. :-)

I dag har vi fået en sur-sød suppe af grovheder op til valgdagen, hvorefter man på forunderlig vis kun har Enhedslisten, SF og Dansk Folkeparti som har kritiseret regeringer - og Liberal Alliance har meldt sig i denne gruppe. De få situationer hvor Socialdemokraterne protesterer, ender alligevel for det meste med at de stemmer for regeringens forslag. Her fortjener de Radikale faktisk en smule ros, for alle kender deres politikområder, og de TØR godt protestere markant.

De fire første partier jeg nævnte TØR stemme imod et forslag, hvorimod det trafitionelt ofte ender med Ved ikke hos de øvrige partier, selv efter ret voldsomme protester.

Den mest overraskende situation var under sidste folketingssamling (2015-16), lovforslag 185, som jeg har beskrevet i artiklen L185 – Slutningen på den grønne omstilling?

Jeg er stadig forundret på miljøets vegne, og står fuldkommen ved min formulering i artiklen som startede således:
Tirsdag sluttede den grønne omstilling med vedtagelsen af L185. Alle partier, undtagen Alternativet, stemte for lovforslaget som skulle standse tilskuddet til solcellerne, under påskud af, at ordningen var blevet for dyr.

Hvor var Enhedslisten denne dag? Hvor var kritikken af regeringens hastebehandling denne dag? Alle er tavse, for det må sandelig også være pinligt, at det KUN var Alternativet, som havde modet til at stemme imod.

Det er situationer som disse, som gør, at selv de iblandt os, som kan finde på at følge med på Folketingskanalen for at 'nørde' det politiske håndværk, savner politisk handling. Uden ellers at ville have råberiet mens andre taler fra det britiske parlament, så kunne vi stadig lære en del af dem. Slut med clearing, brede forlig, korridorpolitik m.v. Lad os få nogle handlingens mænd og kvinder, som tør stå ved deres holdninger.

Det vil være vejen ud af politikerlede, for det nuværende sammensurium er så møghamrende irriterende at se på, og det er forrædderi imod de løfter mange politikere går ud med forud for et valg.

Fortsat god weekend. :-)

Ingen kommentarer: