mandag den 28. november 2016

Så er det i dag trekløveret afsløres

Så er det i dag trekløveret afsløres, og der er allerede spændende takter i ministerlisten. Lars Løkke Rasmussen har udsat valgdagen, og nu får han en stærk allieret i Liberal Alliance-formanden, Anders Samuelsen, som udenrigsminister, og en finansministerpost besat af Kristian Jensen.


Vi kender hele kabalen kl. 11 når de nye ministre præsenteres. :-)

Personligt vurderet er den største glæde, at Mai Mercado får posten som børne- og socialminister. Hun har lige været på barsel, og er et hårdtarbejdende medlem af den konservative gruppe. Hun fortjener pladsen, og jeg har også i særdeleshed stor respekt for, at Mette Abildgaard har takket nej til en ministerpost for ikke at give plads til Pernille Vermund, der, som bekendt, efterfølgende startede sit eget parti, Nye borgerlige.

Samtidig kan man sige, at Forsvarsministeriet nok har brug for en terrier som Claus Hjort Frederiksen. Peter Christensen var ingen succes, og hans håndtering af problematikken omkring investeringen i de nye F-35 kampfly var lamentabel, for at sige det meget pænt.

Det er glimrende strategi at fastholde Liberal Alliance i en situation hvor de kan nyde indflydelse på centrale poster, Konservative får positioner - og man kan nu sige, at Lars Løkke Rasmussen derved fremstår som en mand, der ikke har søgt at få hævn efter de tidligere problemer.

Jeg er dog ikke et sekund i tvivl om, at han gerne VILLE tale med endog meget store bogstaver i forhandlingslokalet, og han har stensikkert trykprøvet hvor meget han kunne presse citronen. Da det først VAR kommet ud, at der ville være seks ministerposter til Liberal Alliance og tre til Konservative, var situationen sikret for de tre partier...

Den eneste anke man kunne have imod navnet 'trekløver-regeringen' er, at den er en mindre udgave af det historisk kyndige husker som 'firkløveret' under Poul Schlüter. Firkløveret bringer held, hvorimod trekløvere er ganske ordinære. Men det er alt sammen retorik. Nu får vi se hvordan de tre partier kommer videre. De er jo stadig afhængige af Dansk Folkeparti for at få et flertal for deres politik.

Ingen kommentarer: