fredag den 23. december 2016

Den kommende amerikanske præsident

Den kommende amerikanske præsident, Donald J Trump, tiltræder om under en måned sin stilling. Det mindsker julestemningen en smule når vi her til aften kunne se på CNN, at han nu begynder at tale om atomoprustning på Twitter - og man håber hver gang, at det kun er en fejlformulering, når man hører om nye tossede udtalelser.


Senest også forslag om fjernelse af anti-diskriminationslovgivning imod LGBT-folket fra Ted Cruz har antydet, at republikanernes nye politik er at vise muskler - uanset omkostningen.

Jeg tror vi var mange, som havde forventet, at indlæggene fra republikanske Trump ville blive klogere nu hvor valghandlingen var overstået i starten af november. Håbet er indtil videre kun lysegrønt. Fakta taler sit klare sprog. Der er virkelig, for at sige det med John Mogensens ord, noget der trænger til kun at få fire år, for Trump kan gøre en hel del skade på verdenssamfundet når vi allerede nu kan se, at han ikke tænker sig om før han taler.

Man kan håbe, at det bliver bedre når vi når frem til den 20. januar 2017, men skeptikerne ser lige p.t. klarest. Regeringerne får sig en udfordring i at håndtere de problemer der kan opstå, hvis vi skulle tilbage til tilstande som minder om det vi havde under den kolde krig i 1980'erne.

Med andre ord: jeg håber jeg taler fejl af Trump...

Ingen kommentarer: