onsdag den 28. december 2016

Micro-management - om stormflod m.v.

Her til morgen kunne man høre, at der fremkom forslag om at undtage nybyggeri fra stormflodsreglen. Heldigvis blev forslaget skudt til hjørne af Venstres ordfører på området, men det er ikke nogen ny tanke. Vi er ved at udvikle os til en flok micro-managers.


Har du problemer med at få børn, snorken eller hvad som helst, er det første, der bliver kigget på vægten. BMI er blevet det nye sort i sundhedssystemet, og ingen gør oprør, for i Danmark er vi så autoritetstro, at vi straks hopper på forklaringen.

Hvorfor?

Simpelthen fordi vi tydeligvis ikke har bevaret vores almindelige sunde fornuft.

Når man bygger et hus er det da logik for burhøns, at man ikke ville bygge huset, hvis man i forvejen vidste, at der ville være problemer med vandet.

Hvis man skulle kunne forudsige vandstanden de næste to århundreder, skal man godt nok være dygtig, og i hvert fald dygtigere end selv de bedste eksperter.

Det var ikke så forfærdelig længe siden, at Al Gore kom med diverse forudsigelser, som skræmte folk fra vid og sans. Indtil man fik øje på hvordan realiteterne så ud. Vi taler alle råderum, og regeringen taler skattelettelser - velvidende, at folk der bor i nærheden af kysten nok hellere ville have kystsikring frem for skattelettelser.

Omvendt vil miljøorganisationer også forhindre ganske mange af projekterne, og derfor er det ved at være på høje tid, at vi får taget debatten om hvordan vi skaber langsigtede løsninger fremadrettet. Og dette meget gerne både på bæredygtig og klar vis. Vi skal til at tænke før vi taler, og det ville gøre nyhederne en smule bedre med større ro på blodtrykket til følge.

God dag herfra.

1 kommentar:

Henrik V Blunck sagde ...

Her på 19-nyhederne havde hr. Torsten Schack Pedersen skiftet mening. Nu mente man godt, at man kan forudse hvor der kan komme stormflods-skader.
Der var engang hvor man vidste hvor man havde Venstre. :-)