søndag den 5. februar 2017

7 mia om året på IT - 583,3 mio om måneden er da også en sjat

Sophie Løhde fik ikke ret meget credit for nyheden om, at hun var parat til at se på det offentliges forbrug på IT. Nyheden var ude af mediernes søgelys ret hurtigt efter ministeren var så fornuftig, at sige, at vi burde kunne gøre dette "lidt mere begavet", hvilket blev sagt i et direkte interview med TV2 News.


Sjovt nok kan man diskutere i måneder - læs: år! - hvis det handler om udgifter til indvandring. Den stråmænd er for længst etableret således, at mange debattører taler om, at det største problem med dét område er 'udgiften til indvandrere'...

Men når der ligger lavthængende frugter, hvor man KAN spare penge på de offentlige udgifter, så er man åbenbart lige så bedøvet af snakken om "varme hænder" hver gang man taler om effektivisering, så man nærmest ikke tør røre ved emnet med en ildtang?

Jeg mener det er modigt af Sophie Løhde, at hun siger det direkte. KMD har i årevis skamredet det offentlige med dårlige IT-løsninger, og middelmådigheden har længe hersket, fordi man ikke har ageret på almindelige markedsvilkår. Intet kan skabe større ligegyldighed i en organisation som når man har sugerøret godt nede i de offentlige kasser, og i særdeleshed ikke hvis det politiske system ikke lærer at stille KRAV til de firmaer der samarbejdes med!

Det er så møghamrende irriterende, at vores debatter her i samfundet har så mange autopilot-reaktioner. Det er de samme argumenter, som kommer på banen, også selvom det ville være noget mere konstruktivt hvis alle - uanset partifarve - turde tage fat på det offentliges budgetter fra helt nye vinkler. Med et nationalt budget på flere hundrede milliarder BØR der være en mulighed for, at kigge nærmere på området uden alle tror det handler om fyringer og sparekrav alene for sparekravets skyld. For der ER en del, som gemmer sig i dette system, og de har held med at fortsætte dette vanvid så længe ingen tør kigge nøgternt på området. Alt for mange mellemledere med fine titler, som ingen ville opdage var væk, hvis de en dag ikke møder på jobbet, fordi de alene har en papirnusser-rolle, som reelt ikke bidrager med noget på bundlinjen.

Det er ikke direktøren, der skaber væksten. Det er mænd og kvinder der producerer noget, der skaber grundlaget for den vækst, som marketing og direktører, derefter kan optimere - men det kræver, at også offentlige ledere tænker med kunderne i centrum, ikke bare bevarelse af egen jobfunktion for egen vindings skyld.

Der er brug for at studere Murphys love i det offentlige, og det var ganske morsomt, at danske medier så hurtigt mistede interessen for de kloge ord fra Sophie Løhde.

1 kommentar:

Henrik V Blunck sagde ...

Nu er det ikke kun de få, der påstår, at KMD ikke leverer god værdi for pengene. Nu har ComputerWorld også omtalt det her: https://www.computerworld.dk/art/243191/kmd-og-nnit-bliver-sat-til-vaegs-i-stor-leverandoer-undersoegelse-leverer-ikke-paa-niveau-med-konkurrenterne