mandag den 6. februar 2017

Slut med sympatien - om Kriminalforsorgsforeningens modstand mod regeringens bandepakke

Jeg havde i dag et læsebrev i Jyllands-Posten med titlen Slut med sympatien hvor jeg skrev følgende:

Slut med sympatien
Det er lidt af en billig omgang, når formanden for Kriminalforsorgsforeningen, John Hatting, mener, at der skulle være samfundsmæssige betænkeligheder i at forbyde bandemedlemmer at opholde sig i områder, hvor de har begået kriminalitet.
Det er da så absolut det eneste fornuftige, for der bruges i forvejen tilhold til almindelige borgere, hvor man mistænker, at de vil opsøge vidner, de har truet, eller vende tilbage til steder, hvor de tidligere har begået personfarlig kriminalitet.
Hvorfor skulle man være spor mere hensynsfuld over for bandemedlemmer? Medlemmerne af den slags organiserede kriminelle foreninger forstår kun ét sprog, og hvis der skal være noget formål med Kriminalforsorgsforeningen, bør vi se en smule mere loyalitet over for regeringers politik end den sædvanligt svage og lidt for pædagogiske tilgang til det, at vi faktisk ønsker at straffe forbrydere i et civiliseret samfund.
Det fik også en positiv kommentar med på vejen fra David Konrad, som skrev følgende:
Det mest pinlige for John Hatting er, at da den forrige regering (Mette Frederiksen var justitsminister) foreslog præcis det samme i 2015, da lød der helt andre positive toner; John Hatting var endda parat til at lade det gælde unge der var "på vej ud i bandekriminalitet"!! http://www.b.dk/nationalt/kriminalforsorgsforeningen-ser-positivt-paa-zoneforbud
Det mest mærkværdige argument John Hatting er kommet med her i 2017 er den med, at der nok er flere bandemedlemmer der vill ignorere et zoneforbud, og så er det enten lige meget eller vil lægge unødig pres på politiet. Et super argument for ikke at fratage folk kørekortet i en periode, tilhold er bare pjat, børneattester resourcespild, et forbud mod at eje virksomhed tåbelig symbolpolitik osv. Nogle vil jo alligevel bryde forbuddet, og i sidste ende bare blive dømt igen ...
Det er altid rart med feedback når man blander sig i debatten. Du er også velkommen til at kommentere her på bloggen.

Ingen kommentarer: