mandag den 8. august 2011

Kammertonen i dansk politik

I dagens udgave af BT er dette læserbrev med i debatsektionen:

Kammertonen
I jagten på at finde kammertonen efter uhyrlighederne i Norge er der kommet en holdning til vores ytringsfrihed som er mindst lige så unuanceret som debattonen har været grov alt for længe.

I Ordsprogenes bog finder vi princippet om at "åben revselse er bedre end skjult kærlighed" (frit oversat fra King James-udgaven), og det kunne vi bruge til selvransagelse. Kammertonen kommer ved at alle er parate til at erkende et MEDansvar frem for at benægte alt.

I det perspektiv har vore norske og svenske brødre erkendt, at tonen har været for grov, og jeg undrer mig over hvorfor det mon er så svært at erkende, at nuanceringen har manglet i den politiske debat her i landet det seneste årti? Måske ligger svaret i at politikerne om under 100 dage skal vurderes af vælgerne, og de har tydeligvis ikke modet til at vise den fornødne respekt af frygt for vælgerne ikke forstår budskabet.

Dén fejl begik Ellemann også da han troede man kunne tale ned til vælgerne. Alle vil have en bedre tone, og modet ligger i erkendelsen.


Skriv gerne en kommentar hvis du føler dig inspireret af indlægget. :-)

Ingen kommentarer: