onsdag den 17. august 2011

Når valget kommer

Når valget kommer så handler det ikke alene om hvem der får flertal, men også hvilken kurs der skal føres her i landet. Det virker tankevækkende, at et lille parti som de Radikale vil stille ultimative krav hvor forringelsen og fjernelsen af efterlønnen vil være deres hovedfokus for et regeringsgrundlag. Det er en fjernelse som selv Dansk Folkeparti helst ikke vil være med til. Alligevel vil de Radikale fjerne denne - og burde, i kraft af sit bagland, have bemærket hvilken kurs deres egne medlemmer egentlig ønsker.

For hvem er det egentlig der vil have fjernet efterlønnen?

Det er jo folk som i kraft af eget kontorarbejde (eller andre "lette" erhverv i forhold til hjemmehjælpere, smede, håndværkere mv) slet ikke aner hvad slidgigt er. Godt nok generaliseret, det erkendes, for alle har jo også hørt om de folk der aldrig lærte at slappe af med musen og endte med en musearm...

På langt mere modig vis ser vi både Venstre og de Konservative melde ud, at Dansk Folkeparti ikke skal med i en ny regering, hvis de får magten. Det er bare knap så sandsynligt at V+K har ret meget troværdighed tilbage efter et årti hvor de har danset efter støttepartiets pibe...

Udmeldingen er da modig - hvis den havde realiteter bag sig.

Men det skal jo nok hurtigt vise sig, at den dag en Lars Barfoed står med et valg mellem FOR et lovforslag de Konservative måske ikke egentlig bryder sig om og så et folketingsvalg, alligevel falder til patten, som vi siger. Bagefter synges sangen om, at "der er forslag vi ikke bryder os om, men borgerlige resultater skabes ved at søge det bedste kompromis."

Præcis den MODSATTE måde at tænke på i forhold til Poul Schlüter, som i 80'erne var kendt for brede kompromiser. Pouls væsentligste kvalitet var, at han turde sige fra. Hvis noget gik ham principielt imod tog han hellere et valg - og kom styrket ud af flere af slagsen.

Efter et årti med blokpolitik kan vi nu alle se, at brede forlig er bedre end smalle nakkedrag hvor den laveste fællesnævner fik fri luft. Selv de argeste modstandere af borgerlig tankegang MÅ erkende, at strategien VAR bedre.

Selv hvis ikke S+SF vandt, så var den traditionelle opskrift med en firkløver-model da så afgjort langt mere at foretrække end det makværk vi oplevede siden Anders Fogh overtog magten.

Så når valget kommer, så ER der en ny kurs for Danmark. Det kræver bare at politikerne vil erkende hvorfor folk er trætte af blokpolitikken. Vi VIL have samarbejde - til gavn for danskerne i stedet for alle de møgirriterende skænderier som ikke gør spor gavn for landet.

1 kommentar:

Henrik V Blunck sagde ...

Valget blev så udskrevet tidligere i dag til afholdelse torsdag den 15. september 2011.

Traditionelt har vi holdt valghandlingerne om tirsdagen, og ingen kan vel fortænke Venstre i den drillestreg at afholde valget to dage før Socialdemokraternes kongres.

Jeg er ret sikker på Socialdemokraterne glæder sig til en kongres lige efter en valgsejr, og vi skal nok få regeringsgrundlaget på plads inden afholdelsen. :-)