onsdag den 24. august 2011

Politikeres studieture gavner tydeligvis intet

Politikernes studieture gavner tydeligvis intet. I hvert fald ikke når det gælder at træffe beslutninger som kunne gavne trafikafviklingen på vores motorveje. Emnet "betalingsring" er noget regeringen ikke forstår ret meget af. Man vil harcellere mod oppositionen uden at tænke nærmere over hvad der netop er formålet med en "betalingsring"...

Historisk betragtning
Dengang beslutningen blev truffet om at lave Storebæltsforbindelsen var kritikken stor. Mange økonomer mente ikke, at der var grundlag for en bro. Danmark var for lille, vi havde brug for færgerne - ja argumenterne kender vi alle. Hvad mange til gengæld hurtigt opdagede var, at Storebæltsbroen er blevet en SUCCES.

Folk vil gerne have hurtige forbindelser, og både tog, biler og lastbiler kan komme hurtigere over storebælt end dengang man skulle ombord i færgen Korsør-Nyborg. I dag er det en selvfølge, at det kunne betale sig at binde landsdele sammen.

Sjovt nok er det heller ikke den slags kritik der raser mod Femern. Dér er diskussionen hvor meget trafik der vil komme fra broen og op igennem landet, og det er altsammen helt fint...

Det nuværende problem SKAL løses!
Det nuværende trafikale problem skal løses, og uanset hvordan vi vender og drejer problematikken er der nogle der bliver sure. Der kunne anlægges en vurdering, som det sker i Spanien, om at man vil prioritere offentlig trafik - men det koster altså at sænke billetpriserne.

Der kunne også anlægges den vurdering at vejene stadig er gratis, som en naturlig del af de omfattende vægtafgifter der kommer ind. Men de veje vi HAR med de midler der pt investeres er IKKE nok.

Uanset hvad så BØR bilejerne kunne kræve, at der SOM MINIMUM bruges den samme mængde penge på både anlæg og vedligeholdelse som der kommer ind i vægtafgift. Det sker bare ALDRIG.

Dernæst er BETALINGSring et valg. Vil du frem må du betale. Vil du ikke må du finde andre veje.

Kan det være så svært at få overblik over et så lille land når selvsamme politikere allerede HAR været på studieture i udlandet?

Eller er vi endt som i sagen om lys på bilerne i dagtimerne? Det var pga. harmonisering i EU, indtil vågne danskere fandt ud af at både tyskere og franskmænd kører med SLUKKEDE lygter om dagen... Vi fyrer en masse pjat af, og det må kræves at vi alle får seriøs debat hvor politikerne tager sig sammen.

Trængslen på vejene forsvinder ikke ved at lade stå til. Længere er den vist ikke, vel? :-)

Ingen kommentarer: