mandag den 29. august 2011

Konservative vil citeres rigtigt...

Konservative vil citeres rigtigt, og det forstår alle jo ganske vel. På https://konservative.clients.ubivox.com/newsletter/27923/10203772/7521878/ kan man i dag læse:

K: Villy fusker – igen – med tallene

På S-SFs fælles pressemøde i dag hævdede SFs formand Villy Søvndal, at Lars Barfoed vil tage 3-500 kroner pr. lægebesøg i forbindelse med brugerbetaling i sundhedsvæsnet. Det er lodret forkert.

"På mit valgpressemøde i lørdags luftede jeg tanken om, at lægebesøg kan komme til at koste maksimum 3-500 kr. OM ÅRET – uden dog overhovedet at lægge mig fast på det, for det skal først undersøges af en kommission. Og under alle omstændigheder skal betalingen modsvares med nedsættelser andre steder i sundhedsvæsnet. Vi Konservative ønsker ikke en stigning i brugebetalingen, kun en omlægning," siger Lars Barfoed.

Ved forrige valg blev Villy Søvndal grebet i at fuske med antallet af besøg, han havde aflagt på plejehjem, denne gang skal det åbenbart handle om at føre skræmmekampagne mod Konservative med forkerte tal.


Det er fair nok, at Lars Barfoed gerne vil citeres korrekt, men så kunne man samtidig godt efterlyse en reel vurdering i samme nyhedsbrev om denne omlægning fra GRATIS til 3-500,- om året egentlig er den optimale måde at gøre tingene på.

I forvejen kan et lægeskift koste 160-175,- når der ikke flyttes adresse. En simpel indtastning koster altså en del, og der skal jo så også bekostes et frimærke til 6,- ved B-post (som er en evighed om at nå frem) samt et nyt sygesikringsbevis. Altsammen fordi vi er så tumpede at vi fortrykker denne oplysning på disse sygesikringsbeviser uden at tænke i nye baner.

Lige så lidt fornyelse finder vi i tanken om 3-500,- i brugerbetaling om året, for alle der har fulgt debatterne om lægernes forhandlinger med regionerne ved jo godt, at det er pebernødder i forhold til de reelle udgifter til de privatpraktiserende læger...

Puha. Nu kommer vi ned i materien, hva'? :-)

Måske skulle vi lære af kineserne. Derovre får lægerne penge pr. patient de holder raske. Herhjemme er det jo antallet af konsultationer der afgør prisen på grisen. Og det er bestemt ikke billigt.

Hvis endelig hypokonderne skal straffes med et gebyr (for at mindske antallet af besøg), så kunne dette lige så fint løses allerede hos sekretæren der tager imod opkaldet. Men hun er jo ansat af lægehuset til at tjene så mange penge som muligt, og hvem fornærmer en person de tjener penge på?

Begynder du også at se, at der er langt mere end en åbning for brugerbetaling i debatten? Det KUNNE også være, at der var større - og vigtigere - problemer end at prøve at spare yderligere på sundhedsområdet. Ved at åbne for brugerbetaling sker dette typisk efter salamitaktikken. Først er det billigt, og bagefter bliver det dyrere og dyrere endnu...

Dén debat blev vist aldrig medtaget i ovenstående korrigering fra de Konservative.

Ingen kommentarer: