fredag den 26. august 2011

Økonomisk ansvarlighed

Når det gælder økonomisk ansvarlighed er dette blevet regeringens store mantra. "Vi vil videreføre en økonomisk ansvarlig strategi, som også har været grunden til at Danmark er kommet så godt gennem krisen" lyder det ofte, med lettere divergerende formuleringer.

Men er vi kommet godt gennem krisen?

Har vi ikke netop haft mange arbejdsløse, tvangsauktioner m.v. i kølvandet på det, som regeringen kalder at komme nemt igennem krisen?

Om vi har lavere eller højere arbejdsløshedsprocent end da regeringen trådte til er sådan set irrelevant. Befolkninger udvikler sig. Nogle dør, andre fødes, nogle bliver førtidspensionister, nogle emmigrerer mens andre vender tilbage fra ophold i udlandet. En demografisk udvikling, som ingen kan kontrollere...

Det handler om MENNESKER!

Det handler om ansvar. Vi har allerede set, at regeringen MÅTTE fremlægge en VÆKSTpakke. De har hele tiden benægtet det oppositionen har fremført længe, nemlig at der skulle gøres noget for at sætte gang i hjulene.

Først da de kunne fornemme, at det begyndte at dufte af folketingsvalg begyndte regeringen at erkende behovet for vækst her i landet --- præcis som Helle og Villy har sagt længe.

Økonomisk ansvarlighed handler ikke kun om bundlinjen, som regeringen jo ikke evnede at få til at balancere, men at genindføre den gode ånd som kan få de gode danske vikinger godt i gang med at tjene penge her til landet så der kan betales noget skat, der kan sikre det fremtidige velfærd.

God weekend. :-)

Ingen kommentarer: