mandag den 8. august 2011

Liberal Alliances populisme

Først var der en efterlønsreform, hvor folk forventedes at ofre fire år mere ved ikke at kunne gå på efterløn. "Four more years", der traditionelt blev brugt om Clinton, i en helt ny betydning. Nu kommer Anders Samuelsen frem med ønsket om at hæve folkepensioneringen fra 67 til 68.

Det mener han godt man kan give... :-)

Der udsendes i politik mange prøveballoner, men forslaget er vanvittigt. Hvorfor straffe kollektivt når det i stedet kunne gøres motiverende at lave et tillæg som kunne indfries når folk FRIVILLIGT valgte ikke at lade sig pensionere?

Jeg troede, med historien in mente, at den liberale tankegang handlede om at give folk FRIE VALG. Ikke at lave udhulinger for de svageste som i forvejen har ofret knæene som brolæggere eller armene som slagtere, eller på andre måder ofrede dele af deres legemer i gentaget arbejde.

Liberal Alliance vil åbenbart gerne sikre sig, at de lander under spærregrænsen, og derfor denne prøveballon. Det er kun ultra-liberalister som kan se nogen som helst fornuft i den unuancerede måde at håndtere politik på, for det kan da i hvert fald ikke være et forslag der kommer fra folk som på eget legeme har mærket hvordan det er, at arbejde hårdt og solidt i marken.

Ingen kommentarer: