fredag den 15. april 2016

Kunne vi prøve bare én uge med positiv dialog?

Kunne vi prøve bare én uge med positiv dialog? Prøv at forestille jer, hvis både politikere, debattører, kommentatorer og alle andre der deltager i dansk politik, ville prøve at tale sammen i en fælles dialog med det mål, der ligger i illustrationen, nemlig at finde løsninger i livets store puslespil.
Det ville forandre en hel del ville jeg mene. Vi ved alle, at tonen er blevet hårdere den seneste tid. Udviklingen er ikke ny, men efterhånden er den blevet så hård, at ingen kan benægte det længere.

Det bør vi kunne gøre bedre. Ligesom Telmore lavede kampagnen "Tal ordentlig - det koster ikke noget", så er der en samfundsudvikling hvor retorikken er blevet så grov og uanstændig, at jeg engang imellem har måtte tænke en hel del over hvordan vi kunne rette op på det. Nogle gange har jeg skrevet kommentarer med opmuntring til denne gode tone - og ingen har kommenteret det, for den grundlæggende diskurs er, "at det går nok"...

Det gør det bare ikke!

Ligesom Alternativet kom ind ved seneste valg på en dagsorden om, at gøre tingene anderledes, og faktisk har fornyet debatterne i nogle situationer, så er det en dråbe i havet. Den indre svinehund har det godt med mottoet "svesken på disken" - og så er det fuldkommen ligegyldigt, hvor rådden denne sveske er, for pludselig bliver 'rene ord for pengene' det nye motto. De rene ord er ikke knap så rene, som man kunne ønske sig, og den væsentligste taber er dialogen.

Vi skal turde være uenige, for det er sundt. Vi kan lære af hinanden, hvis vi er aktive lyttere. Det kræver, at vi tænker før vi handler, og i særdeleshed kræver det så også, at vi søger fælles mål til alles bedste.

Rigtig god weekend herfra. :-)

Ingen kommentarer: