torsdag den 7. april 2016

Man leger med ilden...

Billede fra Liberal Alliances landsmøde
Kilde: Liberal Alliances hjemmeside
Mens Liberal Alliance-formanden Anders Samuelsen foreslår et bredt regeringsgrundlag, der inkluderer alle blå partier, kan man stadig fornemme trangen til ydmygelse fra Esben Lunde Larsen, den nye miljø- og fødevareminister. "Vi vil medtage de Konservatives forslag" siger man (frit citeret), ganske nonchalant.

Man leger virkelig med ilden, når man tror de Konservative vil være til grin, når alle lige nu venter på, der skal komme en løsning på de negative effekter af landbrugspakken. Når det så endvidere afsløres, at man allerede under kommissoriet til undersøgelser og rapporter kan finde på, at fortælle en ekspertgruppe hvornår den må begynde at afsløre informationer den finder, ja, så lugter det ganske fælt.

I 00'erne var der flere, der påpegede at den daværende statsminister, Anders Fogh Rasmussen, havde et lidt for stort selvværd, når han nærmest troede, han kunne gå på vandet, så må vi også sige, at Venstre får en meget grim exit frem til næste folketingsvalg. Der har aldrig været så stort demokratisk underskud, som der er nu.

En regering, der starter med at nedlægge en Irak-kommission, fordi den frygter negativ omtale af navngivne personer, som derefter eskalerer en konflikt, fordi et støtteparti udtaler en passende kritik, og bagefter blæser på samme parti, efter man selv påstod, at den gode tone skulle tilbage i dansk politik, ja, så klinger LA-forslaget noget hult.

Værst af alt må være, at rigtig mange Venstre-folk stensikkert er begyndt at overveje om de skal sætte krydses ved Liberal Alliance næste gang. Det er ikke kønt, når erfarne politikere opfører sig så grimt som de gør netop nu!

Ingen kommentarer: