Har du brug for hjælp til at afholde dit næste arrangement?
EventButler udvælger de 3 bedste steder til dit arrangement - Få 3 tilbud

onsdag den 15. juni 2016

Vold er uacceptabelt

Det er yderst chokerende at se, at landets tidligere justitsminister Morten Bødskov (A) er blevet overfaldet. Politisk motiveret vold er bare ikke i orden, og vi finder os ikke i det. Det glæder mig, at politiet naturligvis også tager sagen alvorligt.

Jeg følte mig straks motiveret til at indsende et læserbrev til Arbejderen med følgende ordlyd:
Vold mod politikere uacceptabelt

Det er komplet uacceptabelt når politikere, debattører og øvrige meningsdannere udsættes for vold. Der er noget dybt udemokratisk over, at nogle mennesker ikke evner almindelig sund debat, og tyr til vold. Det er godt, politiet tager dette yderst alvorligt, for det kan skræmme nogle fra at deltage i offentlig debat, hvis dette bliver den almindelige dagligdag.

Vi har tidligere set ildspåsættelse på en tidligere ministers hjem, og jeg fik selv for en del år siden en pose afføring tilsendt anonymt med posten. Når man har børn, tænker man mere over sin deltagelse i den offentlige debat, selvom det bør være enhvers grundlovssikrede ret, at kunne deltage i debatter uden at risikere at blive udsat for repressalier af nogen art.

I den konkrete situation ønskes Morten god bedring med at komme ovenpå denne hændelse. Jeg håber voldsmanden bliver straffet behørigt, og at der skabes en præcedens for, at vi ganske enkelt ikke vil finde os i nogen form for vold af denne karakter. I et idealsamfund burde der slet ikke eksistere vold overhovedet, men desværre er der lang vej henimod denne utopi i en tidsalder hvor folks frustrationer hober sig op på yderst irrationelle måder, som vi nu igen har set.


TV2 har lavet en oversigt over tidligere overgreb mod politikere, som du kan se herfra:
http://nyheder.tv2.dk/politik/2016-06-15-brandattentat-maling-og-en-skalle-politikere-overfaldet-gennem-tiden

Ingen kommentarer: