torsdag den 23. marts 2017

En sjov uge i dansk politik

Billedkilde:
Det har på mange måder været en sjov uge i dansk politik, for ligesom jeg i juli 2016 beskrev, at den blå blok kunne tage sommerferien med sindsro, så er der kommet ENDNU FLERE tegn på, at den røde stue slet ikke kan finde melodien...


Det fyger om ørerne med tweets hvor den ene fra Enhedslisten brokker sig over SF gik med på Mærsk-aftalen, og det fyger den anden vej med påstande om, at når man ikke er med i aftalen, kan man heller ikke byde ind med elementer af udmøntningen når pengene kommer ind. Og det er ikke det eneste område.

Det er på tide med noget god gammeldags dialogkaffe, hvis der skal kunne præsenteres et troværdigt alternativ til den siddende regering. Ingen kan blive enige om noget som helst.

Hvad der er endnu værre - i hvert fald for SF - er, at der skal holdes årsmøde i partiet her i weekenden, og her vil en del af baglandet nok reagere kraftigt på spørgsmålet om den berømte 'nødbremse' hvor det ser ud som om det bliver muligt at afvise uledsagede børn der, som ordet indikerer, kommer her til grænsen uden sine forældre. Især efter at Özlem Cekic har meddelt, at hun har meldt sig ud af partiet efter højredrejningen siden valget.

Det er en rigtig skidt situation for rød blok, for der er intet Fair forandring eller Fair løsning hvor der præsenteres et samlet bud på et politisk alternativ. Tværtimod har alle partierne travlt med at mobbe hinanden på flere fronter. Dét burde B, F, Ø og Å få sig en alvorlig snak om, hvis der skal være nogen som helst chance for, at meningsmålingerne - som ellers tyder på et rødt flertal - skulle holde stik...

Rigtig god weekend herfra.

Ingen kommentarer: