Har du brug for en ny mobiludbyder?
Telmore Mobilabonnement med Play

fredag den 31. marts 2017

Nogle VIL bare misforstå!

Dansk politik er en sjov størrelse, og på nogle punkter er der nogle der bare VIL misforstå alt uanset hvad og hvordan det siges! Senest er det #anmeldenpizzabager der har hittet i et par dage som største trend på Twitter fordi enkelte har ufatteligt travlt med at misforstå det Inger Støjberg har sagt omkring illegale flygtninge.


Hvis de har set serien Illegal i Danmark, som blev sendt i aftes kl. 20 på TV2, og hvor andet og sidste afsnit kommer næste uge, så er der helt andre - og langt vigtigere - perspektiver i sagen om illegale indvandrere.

Det handler ikke engang om hvorvidt Kirkens korshær havde dummet sig ved at anbefale sort arbejde til flygtninge uden papirer. Det handler heller ikke om kage efter stramning nr. 50.

Det BURDE handle om, at nogle firmaer overhovedet ansætter folk sort til 300-350,- om dagen i jobs på præcis samme måde som vi har kritiseret amerikanere for at ansætte mexicanere, og nu vil bygge en mur, velvidende, at man underminerer ufaglærte mexicaneres overlevelsesmuligheder... Emnerne social dumping, ulovligheder og at nogle blæser på fælleskabet BURDE være landet på lystavlen for længst.

Nu har man igen kunne drive gæk imod Inger Støjberg i en kontekst hvor hun rent faktisk er ved at pille en del af gassen ud af ballonen på Dansk Folkeparti. Det er ikke engang kun en venstreorienteret dagsorden, men mindst lige så meget en hetz imod den potentielle første kvindelige kandidat til en formandspost i regeringspartiet Venstre. I kagesagen var der ikke mange, der bakkede hende op, og denne gang er man fra oppositionens side travlt optaget af at udtale sig om Marcus Knuth, da han forsvarede Ingers position. Sagt ligeud, er det jantelovens konstatering af, at Inger skal ikke tro hun er noget, vel?

#anmeldenpizzabager er blot undskyldningen nogle bruger, fordi de i forvejen ikke brød sig om Inger Støjberg - og dem om det. Men prøv lige at se på hvad der blev sagt. Se lige hvad borgerne mener om sagen. Prøv at læse undersøgelsen fra TV2s hjemmeside med titlen Støtte til Støjberg: TV 2's læsere vil melde illegale indvandrere, hvor 55% støtter op om at ville anmelde ulovligheder.

Når folk bagefter prøver at spille på violinen om et stikkersamfund, så prøv at se hvor meget folk i forvejen stikker hinanden. Det gælder alt lige fra brug af anonyme gmail-konti for at genere venner de er blevet uvenner med til folk der får ondt i r*ven i forhold til folk der tester et kæresteforhold af med påstande om socialt bedrageri til....

Det første man BØR have modet til, hvis man vil anmelde noget som helst er at stå ved sin anmeldelse. Det næste er så også, at hvis man er i tvivl kan man jo bare spørge. Det er næppe fordi en pizzamand har besøg af sin familie, at nogen tror der er noget galt. De må da gerne drikke te i baglokalet, mens fatter svinger pizzadejen. Jeg tror ikke engang nogen ville bemærke det i dag.

Til gengæld håber jeg vi alle er enige om, at når vi betaler vores skat - om ikke med glæde, så simpelthen fordi vi anerkender fælleskabet - så skal vi ikke være til grin, bare fordi nogle gerne vil fjerne eget ansvar i alt dette, vel? Vi danskere bør kunne diskutere dette fordomsfrit, og uden at ende i skyttegravskrige, som er præcis det Dansk Folkeparti ønsker, at vi alle gør, fordi de så kan slå plat med endnu et krav. Det er faktisk dét Inger er ved at pille ud af deres dagsorden, og som nogle bare VIL misforstå...

God weekend til alle.


Ingen kommentarer: