onsdag den 28. september 2011

Vi GLÆDER os til ministerlisten

Jeg blev helt glad mens TV2's Go' Aften Danmark rullede over skærmen, for nu forlyder det, at ministerlisten snart er klar. Vi glæder os til denne ministerliste, for det har været et spændende vakuum siden valgdagen, som jeg også er kommet ind på her på bloggen.

Spændingen er enorm, og vi håber på et rigtig godt hold. :-)

fredag den 23. september 2011

Få dog fingeren ud!

Beklager, men dette indlæg bliver en sk*deballe til de politikere som netop nu lurepasser, og budskabet er klart og tydeligt: "Få dog fingeren ud!" Mottoet for valgkampen var: "Danmark skal videre", og dette opnår vi altså ikke ved lange forhandlinger og manglende handling. Mandatet blev givet for en uge siden, og NU er det altså på tide at få samlet tropperne og komme i gang med det praktiske arbejde.

Vi så allerede efter valgkampen at meldingen til husejerne og kommende huskøbere om gratis tinglysning var ren luft. Nu manglede der pludselig finansiering. Den tøsesure reaktion fra en opposition som tydeligtvis var særdeles fornærmede over at have tabt, og nu skulle det altså - endnu engang - gå ud over boligejere og huskøbere.

Der anes et mønster, og det er vel kun et spørgsmål om hvor mange kameler der skal sluges i de forhandlinger der foregår lige p.t.

Det er, for at sige det mildt, uanstændigt at der ikke sker noget NU. Vi håber ikke det er en forsmag på de kommende år at der ikke skal ske spor i dansk politik. Handling nu, tak...

God weekend til alle. :-)

mandag den 19. september 2011

Dagpengereformen

Det er tankevækkende, at Dansk Folkeparti gerne vil invitere sig til kaffe for at hjælpe dagpengemodtagere når vi for resten af reform-pakken ser en klokkeklar udmelding om at end ikke forbedring af efterlønsreformen kan komme på tale.

Sagt ligeud: I stedet for at Dansk Folkeparti går rundt og bebrejder Lars Barfod og de Konservative, at blå blok tabte valget, så var det måske på sin plads at kigge en smule indad. Det gør ondt - men er ikke desto mindre nødvendigt hvis Pia Kjærsgaard gerne vil undgå hendes parti smuldrer helt.

Vi har konstateret at kontraktpolitikken er død - skattestoppet forsvandt allerede under VKO mens der blev indført 285 nye skatter, og nu er værdipolitikken også død.

Det eneste som gik langt over Dansk Folkepartis forstand var, at de burde have stået ved deres løfter om at BEVARE efterlønnen. Da de blev afsløret i landsdækkende aviser undgik de emnet, og skød i stedet for med skarpt imod den kampagne der var sat i søen.

Borte var den konsekvens at de allerede DENGANG skulle have stået fast, og havde de gjort det, ville folk sikkert vedblive med at stemme på dem.

Pia begik en KÆMPE brøler, og da vi i søndags kunne høre hende deltage i debatten om spindoktorer versus presserådgivere, kan vi konstatere, at Pia SKULLE have haft bedre råd end det hun fik - og det er den primære årsag til at Dansk Folkeparti selv har tabt flere mandater.

Nu skal jeg jo ikke give Pia gode råd, for det mener hun stensikkert selv hun er bedst til, men hendes forudsigelser om hvor lang eller kort en rød regering vil holde vil afhænge af alt andet end hendes kiggen i krystalkuglen.

Ganske som slet skjulte trusler ikke vil virke. Nu fortjener den nye regering en chance til at vise hvad de duer til, og så må POLITIKKEN afgøre hvilken karakter der kan gives til landets første kvindelige statsminister, Helle Thorning-Schmidt.

fredag den 16. september 2011

En udfordrende tid forude

Det er en udfordrende tid forude når landets første kvindelige statsminister, Helle Thorning-Schmidt, skal forme fundamentet for det nye regeringsgrundlag. Første alvorlige punkt vil blive tilbagetrækningsreformen, og vi håber på rødt aftryk der vil forbedre de vilkår som folk nu står over for.

Det forlød allerede under valgkampen at flere end forventet ville bede om udbetaling af deres efterlønsopsparing - det kan blive dyrt...

Vi venter med spænding på udformningen af regeringsgrundlaget, og ønsker tillykke med et godt valg til særligt Enhedslisten og de Radikale - og må notere mig, at jeg fik ret med hensyn til Liberal Alliance. Det åd næsten de Konservative, og der er grund til eftertanke i Lars Barfods inderkreds for at genfinde den konservative ånd.

Foreløbig god weekend. :-)

torsdag den 15. september 2011

Nu hvor valgstederne lukker

Nu hvor valgstederne lukker, så vil borgfreden sænke sig. Der vil naturligvis være lidt debat når partilederrunden kommer på skærmen, men ellers bliver det spændende at se om tidligere tiders borgfred igen vil sænke sig.

Dette fik mig til at skrive følgende læserbrev til BT:

Borgfreden sænker sig
Nu hvor valgkampen er slut vil vi se at borgfreden igen sænker sig -
uanset vinder og taber. Illusionen om at vi har markeret vores holdninger
risikerer nu at blive til den normale hverdag hvor ordet "forligskreds"
har alt for stor indflydelse. Politik er skuespil, og Queen sangen siger
det bedst: "Show Must Go On." Freden vil først blive afløst af kamp når
næste valg udskrives.

Hvad forstår vi ved demokrati?

Spørgsmålet her på valgdagen hvor valgurnerne åbnes en time efter dette udgives er: "Hvad forstår vi ved demokrati?" Kigger vi på Wikipedia får vi denne definition:

Demokrati (græsk δημοκρατία, kommer af δήμος, démos - folk og κρατία, kratía - styre, herredømme), oversat: folkestyre, et politisk system, hvor magten ligger hos flertallet af folket. I en moderne forståelse af begrebet skelnes mellem styreform og holdning (livssyn).
Demokrati betyder folkestyre. Det lyder umiddelbart enkelt – folket skal styre – men det viser sig hurtigt, at der opstår uenighed, både blandt teoretikere og politikere, når det skal bestemmes, hvad der forstås ved Demos, "folket", og ved Kratos, "magt". Ikke mindst hvilke forudsætninger, der er nødvendige, for at demokratiet skal kunne fungere efter sin hensigt. Så selv om ordet ”demokrati” anvendes ustandseligt i politiske diskussioner og den offentlige debat, tillægges ordet forskellige betydninger. En norsk undersøgelse, der blev gennemført i 1950’erne, kunne f.eks. påvise ikke mindre end 311 forskellige anvendelser af ordet "demokrati".


Kigger vi i praksis på den måde vi lader folkestyret arbejde, så melder der sig en masse uenighed og mange soloudmeldinger fra partierne, men når først stemmerne er talt op, så føler de ærede medlemmer af Folketinget sig berettigede til at begrave stridsøksen...

Dagen i dag bliver et skæbnevalg for de Konservative. Enten vi vil indrømme det eller ej, så bevæger dette aldrende parti sig skæbnesvangert tæt på spærregrænsen hvis vi skal tro meningsmålingerne. Liberal Alliances himmelflugt har end ikke fået partiet til at se indad.

Faktisk er det tankevækkende, at Lars Barfod i tirsdagens aftendebat nævnte "vi har tidligere haft en VKR-regering", for faktisk var der tale om et FIRKLØVER bestående af dengang Venstre, Konservative, CD og Kristeligt Folkeparti (som Kristendemokraterne hed dengang). De Radikale var dengang støtteparti for firkløverregeringen.

Folk kender ikke deres historie, og et traditionsbaseret parti som de Konservative (tidligere kaldet "Højre") bør kende sin historie - hvis fremtiden skal formes konstruktivt i lyset af de fejl der er begået siden partiet blev stiftet i 1881...

Men lad det ligge. Nu er det befolkningen der vil tale via det kryds de sætter.

Det som til gengæld er vigtigt at huske er, at vores Folketing ikke kun består af folkevalgte. Det er nemlig slet ikke alle der VINDER deres kreds. Mange får kun plads i Folketinget som følge af de såkaldte TILLÆGSmandater.

Ikke at der ikke er mange gode argumenter for forholdstalsvalg m.v., men vi kan ikke komme uden om det pinlige når højt profilerede folk, sågar ministre, ikke engang kan vinde i deres lokale kreds...

Demokratiet er vigtigt, og dagen i dag symboliserer noget helt specielt. Vi går alle ud og tilkendegiver hvad vi mener. Uanset partifarve kan dette enten tolkes som en GODKENDELSE eller en AFVISNING af den førte politik.

For partiernes vedkommende er der mange penge på spil. Tilskuddet til partierne afhænger af antallet af mandater/stemmer, så et godt valg er godt for partikassen mens et dårligt valg vil berøre partiernes økonomi...

Husk, uanset hvad du stemmer, at stemme både med hjertet og fornuften. Du får måske først chancen for at stemme igen om 4 år. Husk, at sofavælgere IKKE har ret til at brokke sig når de ikke gider gøre brug af stemmeretten.

tirsdag den 13. september 2011

Hvornår er retorikken for voldsom?

Spørgsmålet der ved denne valgkamp har meldt sig hos flere har stensikkert været: "Hvornår er retorikken for voldsom?" Flere har kaldt valgkampen for amerikansk valgkamp. Andre har, med flere fortegn, kaldt hinanden for mudderkastende - og debatten er aldrig kommet videre, fordi fordommene har fået lov til at stå alene.

I dag vil jeg behandle fire fordomme, nemlig:


  • Er retorikken for voldsom? Er den "amerikansk"?

  • 12 minutter - er det nok?

  • Er underskud ansvarlig politik

  • Det er de andre der kaster mudder



1. Er retorikken for voldsom? Er den "amerikansk"?
Det er korrekt at pressen gik hårdt til præsident Bill Clinton da Monica Lewinsky-sagen kom frem. Det er lige så korrekt, at pressen gik hårdt på Barack Obama da mistanken gik på at han måske var muslim.

Pressen lugtede blod, og gik efter sagen. Men da Obama benægtede muslimsk trosbekendelse standsede heksejagten - undtagen de få højreorienterede medier, som i USA virkelig får selv Jyllands-Posten til at virke som den rene spejderavis.

Ord tages for gode varer, medmindre de kan modbevises.

Erstatningerne er langt højere end de bøder vi ser i det danske pressenævn, og det vækker til eftertanke. En amerikansk redaktion vil afholde sig fra at komme med påstande de ikke kan bevise, for det kan koste avisens overlevelse hvis ikke en sag er dokumenteret ordentligt.

Det kunne vi godt lære en del af, for det nytter ikke noget at berigtigelser bare skal sættes i avisen på en placering efter redaktionens valg. Hvis en historie har været forsidestof burde en berigtigelse også komme på forsiden - uanset hvilken farve der angribes.

Det handler nemlig for mig ikke kun om hvorvidt jeg er enig med argumentet, men tværtimod at danske aviser har tabt meget på troværdighedskontoen fordi vi ganske enkelt ikke kan stole på medierne når der kommer modsatrettede oplysninger inden for samme døgn.

Lad os, for argumentets skyld, sige, at der var et punkt hvor regeringen HAVDE ret. Hvis en avis kun gik efter at modbevise regeringen kunne de sagtens finde velvillige idioter som var medieliderlige nok til at sige hvad som helst. Det hjælper ikke læserne. Rollen som nyhedsformidler er at undersøge flere kilder. Det kaldes på Journalisthøjskolen for kildekritik, og det burde tages alvorligt.

Hvis medierne blev bedre til at veje både argumenterne for og argumenterne imod, så ville medierne blive langt mere værd at læse.

Poetisk kunne vi påstå, at medierne er i gang med at save den gren over de selv sidder på, for befolkningen er allerede begyndt at spare den daglige avis, og i takt med at niveauet sænkes vil en hel del journalister blive arbejdsløse når først det går op for folk at der politiseres på redaktionerne.

Betyder det så, at et medie skal være neutralt? Ikke nødvendigvis. Men holdninger bør fortælles frem for at blive præsenteret som om det var fakta. Det er derfor en redaktion har en Leder, som kan give udtryk for meninger - ganske som læserbrevene giver udtryk for læsernes holdninger. Resten BØR være objektivt.

2. 12 minutter - er det nok?
I dag mener Venstre ikke at 12 minutter mere er seriøs politik. Men hvad mente de i 2008? Læs det selv: http://www.dr.dk/Nyheder/Temaer/2011/Valg/2011/08/29/192718.htm.

Nu KUNNE vi stoppe her. Lars Løkke Rasmussen ændrer mening efter 3 år, og benægter i dag hvad han selv sagde dengang...

Realiteterne er, at vi i dag har stor arbejdsløshed. Det lyder voldsomt når det så påstås, at vi mangler KVALIFICERET ARBEJDSKRAFT ved et opsving. Men på grund af regeringens aktiveringspolitik er der faktisk rigtig mange blandt de arbejdsløse som skal opkvalificeres HVIS DER KOM GANG I HJULENE I MORGEN.

Denne proces kan modvirkes ved at alle arbejder 1 time mere om ugen NÅR HJULENE ER I GANG igen, for de folk der allerede ER i arbejde er duelige til at yde den ekstra indsats. De behøver ikke opkvalificeres før de kan arbejde. Den ekstra time giver øgede skatteindtægter, og medvirker efterfølgende til den kæmpe opgave regeringen har svigtet i forhold til de arbejdsløse som f.eks. gerne vil blive buschauffører, men ikke kan blive det fordi deltagerbetalingen er større pga en gymnasial eller faglig uddannelse.

Det HAR været nævnt i debatterne. Folk lytter bare ikke. De lytter hellere til Lars Løkkes påstande om "12 minutters penge" modsat hans egne forslag, som derefter skulle accepteres som værende "ægte penge"...

Faktum er at rigtig mange borgere nærmer sig en tilstand hvor de, selvom de aktiveres, tabes helt ud af arbejdsmarkedet, fordi der ikke investeres i et truckkort til manden, som kunne få job i morgen som lagerarbejder, men bare mangler et truckcertifikat. Den slags overhøres, fordi Venstre-lederen stopper politiske modstandere længe inden de får lejlighed til at FORKLARE sammenhængen.

Hvis du læser dette link: http://www.socialdemokraterne.dk/default.aspx?func=blockpage.view&id=718391 med ovenstående in mente, vil du se helt anderledes på spørgsmålet om argumentet med de 12 minutter holder.

Der ER en bedre vej end at afskaffe efterlønnen...

3. Er underskud ansvarlig politik?
Regeringen har præsenteret et finanslovsforslag med et forventet underskud på 85 mia. og den væsentligt UBEKENDTE faktor, nemlig hvor mange der egentlig vil tage imod tilbuddet om at få udbetalt efterlønsopsparingen - og hvad de følgelig vil bruge pengene på, jvfr. http://www.ugebreveta4.dk/2011/201136/Torsdag/Efterloenspenge_kan_forvaerre_statens_milliardunderskud.aspx.

Flere påpeger, at udbetalingen IKKE vil gå til forbrug, som vi allerede så det med SP-pengene, som ikke alene gik til forbrug, men netop blev brugt til at nedbringe gæld og til opsparing i langt højere antal end forventet...

Regeringen HAR IKKE styr på hvad fremtiden bringer. Det er der INGEN der har. Men vi har nogle metoder til at budgettere, og i den forbindelse er det ikke forbudt at lære af fortiden for at gøre sine modeller bedre. Det er ganske simpel fornuft, og almindelig kutyme blandt folk der kender til økonomistyring.

Det handler ikke kun om hvilket beløb der skal lånes, men også hvordan pengene skal bruges. Det handler om prioritering, og de besparelser der f.eks. opnås ved at fremrykke investeringer vil måske ikke alle direkte gavne statskassen, fordi nogle af besparelserne går i de kommunale kasser.

Men det er altså selve ÅNDEN i den offentlige forvaltning som skal ændres. Vi skal alle tænke fornuftigt, og enhver krone sparet er en krone tjent, som vi kan bruge til andre områder.

Rent klimamæssigt kan vi jo alle undre os når militæret om lidt begynder at køre land og rige rundt for at forbrænde den diesel der er bevilget ud fra devisen at ellers bliver budgettet sat ned næste år.

Ved at begynde at tænke FÆLLES kan vi løfte samlet og i flok - og derved bliver der mere velfærd for alle i et sundere land med en bedre luft.

4. Det er de andre der kaster mudder
Der er gået lidt for meget børnehave i den politiske debat i øjeblikket. Når folk udtrykker sig upræcist bliver de tøsesure over, at deres argumenter ikke er i orden. Så skal man straks beskyldes for mudderkast.

Forhold jer dog, allesammen (og uanset farve) til den reelle debat, og lad os få argumenterne på bordet her i slutspurten. På forhånd tak

mandag den 12. september 2011

Angrebene på Helle Thorning-Schmidt

Det er tankevækkende hvordan nogle lige pt håndterer BTs skattesag mod Helle Thorning-Schmidt via Facebook-opdateringer som tydeligt "omskriver" fakta til nogle hurtige sætninger, som mange åbenbart tror yder retfærdighed i sagerne.

Her er den opdatering jeg taler om:

Soc.Dems valgprogram:
- Milionærer skal betale ekstraskat (bare ikke Helles mand)
- Børn skal gå i folkeskole (bare ikke Helles børn)
- Danskere har ét personfradrag pr. person (dog ikke Helle, hun har 2)
- Folk skal betale for at køre ind og ud af KBH (dog ikke Helle, hun bor 50 meter inden for ringen)
- Man skal cykle og køre bus i KBH (dog ikke Helle, der tager bil hver dag fra Østerbro til Borgen)
- Man skal betale dansk moms (dog ikke Helle, der flexleaser på tysk moms hos Fleggaard


Sjovt nok går Pia Kjærsgaard fri for yderligere kommentarer da hun i denne artikel siger: "det er min mand der ordner skatten" i et interview med TV2s politiske redaktør, Henrik Qvortrup.

Helle Thorning-Schmidt ordner sin skat via en revisor, så hvor er ponten?

Hvis du som forælder havde et barn der ønskede at følge sin klassekammerat der gik over på en anden skole, hvordan ville DU så stille dig? Det kunne NETOP kaldes indoktrinering at INSISTERE på at bryde relationen med en klassekammerat hvis ikke du fulgte dit barns ønske, og jeg tror alvorligt talt ikke nogen forælder ville insistere på dette - alene for at behage nogle mennesker, som tydeligvis vil bruge smagsdommeriet, som Anders Fogh Rasmussen (landets tidligere statsminister) netop ville fjerne.

Sådan kan hvert enkelt punkt tilbagevises, og ALLIGEVEL vil folk gerne gøre sig til dommere over andres valg.

Indlæg på min personlige blog

Som de fleste ved, er der stor diskussion om Duplicate Content (samme indhold flere steder på nettet) når der tales søgemaskineoptimering, og derfor har jeg valgt at skrive en del indlæg fra og med i dag på min personlige blog. Tirsdag leverer jeg bl.a. nogle kommentarer i forhold til Venstres nye "fakta"-side. Onsdag er emnet trykkefriheden, som blev indført for snart 241 år siden her i landet, og på valgdagen, torsdag den 15. september, causeres der om valget af valgdatoen.

Der er ingen grund til at gentage indholdet flere steder, for alle kan jo finde bloggen ved at klikke på dette link: http://www.blunck.dk/blog.

I dag er et af debatemnerne på TV2 News en diskussion også om u-landsbistanden. En sørgelig debat, fordi der er røster der, til trods for ulykker og sult i u-landene, vil ned på FN-niveau, 0,7%. En besparelse på 0,3% er, indrømmet, også penge i statskassen, men allerede nu har flere glemt at vi tidligere havde den holdning at det gavnede folk mere at blive hjulpet i nærområderne.

Vi har netop set, at folk flygter fra sultområder, og det skaber et voldsomt pres på nabolande når u-landshjælpen fejler. Vi har tidligere set hvordan korn kunne stå i tonstunge lagre og afvente at komme videre. Bureaukrati i sådanne lande medvirker til en befolkningsreduktion med alvorlige menneskelige skæbner til følge.

Det må være et krav til en ny regering, uanset farve, at der stilles skarpt på den slags. Det nytter ikke noget at korn ligger og venter et sted mens sulten hærger få kilometer derfra.

Det KAN også betyde at nogle udenlandske regeringer skal have diplomatiske skideballer, men så må vi tage den derfra. Det nytter ikke noget at andre lande får lov til at handle imod deres befolkningers interesser. Det var jo netop et argument for at blande sig i Libyen at Gaddafi aktivt slagtede sin befolkning.

Ikke dermed være sagt at vi skal gå i krig med hele verden, men vi kan godt forvente af en pro-aktiv udenrigsminister, at vedkommende også tager de vanskelige samtaler. Det handler ikke kun om at møde USAs udenrigsminister. Det handler om aktiv politik hvor vi insisterer på at ALLE lande begynder at handle i henhold til deres befolkningers interesser.

Stay tuned. Der kommer flere indlæg indtil valgdagen, der som bekendt afholdes torsdag den 15. september. Folk vil gerne have svar på det politiske, og derfor bør du følge min politiske blog, gerne via RSS. :-)

søndag den 11. september 2011

Tre vigtige grunde til at stemme på torsdag

I dag vil jeg gerne dele tre vigtige grunde til at stemme på torsdag med jer læsere af denne blog. Du kan selv danne dig en mening om hvert punkt, og du er velkommen til at komme med kommentarer hvis noget af det giver dig lyst til at debattere disse punkter. De næste dage sættes slutspurten ind med flere gode argumenter du kan bruge når du skal opgøre hvor du sætter dit kryds på torsdag, den 15. september 2011, hvor vi afholder valg til Folketinget.


  1. Når vi foreslår flere kvinder kaldes det alt muligt. Berlingske Nyhedsmagasin skrev i nr. 9 fra 2006 (side 38): "Udnævn flere mødre til chefer. De ret få mødre, der også er chefer, bruger systematisk deres erfaringer med børnene til konfliktløsning og planlægning på jobbet [...] De fleste mandlige chefer med børn har ikke lært kunsten." Baggrund: årets kvindelige leder i Tyskland i 2005, Regine Stachelhaus, chef i den tyske del af HP. BN er næppe venstreorienteret ævl, vel?

  2. Anders Fogh Rasmussen vandt sidste valg fordi han ERKENDTE værdien af det Mandag Morgen pointerede den 27.2.2006, nemlig at fremtidige konflikter ikke skulle have lov til at ESKALERE som vi så det under karrikaturkrisen. Nu til dags vil V, K og O ikke indrømme bare ét område hvor de mener de kan gøre det bedre. Plejehjemspersonale, sygeplejersker og offentligt ansatte skal løbe stærkere på grund af dokumentationskrav mens klienterne ligger på gangene på sygehusene. Hvornår er nok nok?

  3. Mogens Lykketofts kronik i Politiken "Manipulation og nysprog fra V"



Husk at stemme på torsdag, den 15. september 2011.

fredag den 9. september 2011

ECB krisen

Jürgen Starks exit fra den europæiske centralbank er tankevækkende. Han har fuldkommen ret i at påpege det betænkelige i opkøb i usikre papirer, og hans udmelding vil stensikkert skabe efterdønninger på finansmarkederne. Lige pt er det nemlig ikke sikkert at alle har hørt hvad der er sket, men på den lange bane er strategien BETÆNKELIG.

Det er glædeligt at der findes folk med deres meningers mod, som er parate til at tage stilling til strategierne for at redde de sydeuropæiske lande. De store betalere, herunder også Danmark, som nærmest altid agerer duksedrenge i forhold til EU, bør få stof til eftertanke.

Faktum er nemlig at vore egne finansmarkeder kan blive påvirket voldsomt af den tekniske insolvens der præger talrige af vore boligejere. Uden vækst vil flere komme til at gå fra hus og hjem, som Ugebrevet A4 også allerede har pointeret i forhold til de forringelser af dagpenge som regeringen har indført.

Faktum er nemlig, som jeg også har skrevet tidligere her på bloggen, at bankerne var mere end villige til at låne ud dengang det hele gik godt. Pludselig er der nogle af deres tidligere rigtig gode kunder som er insolvente - og antallet stiger.

Det er IKKE muligt at holde tallene skjult mere, for boblen ER i gang med at briste, og det er købers marked når det gælder bolighandel. Det kan end ikke en rabat på tinglysning ændre på. Folk VIL ikke betale fuld pris for en bolig, og langt de fleste boliger sælges væsentligt under den oprindelige udbudspris.

Jeg mener Starks exit bør få direktionsgangene i bankerne til at tænke sig rigtig godt om. Valgkampen er historisk, og effekten af den forkerte beslutning kan hæmme potentialet for vækst voldsomt. Danmark SKAL videre...

torsdag den 8. september 2011

Politisk spin på lavt plan

Dagens forside af BT er en skandale. For den blå blok tjener den et meget positivt mål. Uanset hvilke kneb der skal bruges så er signalet at enhver kandidat der vover at stille op kan forvente at alt vil blive vendt. Om det så er en fortørnet eks-kæreste som mener vedkommende er "dårlig i sengen", temperamentsfuld eller noget tredie så kan det, af nogle medier, bruges - om nødvendigt.

Når det gælder Lars Løkke Rasmussen KUNNE enhver, der formår at samle fire tråde, lave en forside med Lars med Al Capone-hat og teksten: "Du vil nødig komme på tværs af denne mand".

Forklaring: Da Uffe Ellemann-Jensen gik som formand for Venstre, hvor Anders Fogh Rasmussen overtog formandsposten måtte Lars Løkke kæmpe mod to kandidater, nemlig Peter Brixtofte og Eva Kjer Hansen til næstformandsposten [Kilde: Arvefølgen i V falder på plads]. Da Lars løkke gav Peter Brixtofte en kold skulder [Kilde: http://www.b.dk/danmark/lars-loekke-gav-peter-brixtofte-en-kold-skulder] var der ikke mange der i dag husker bilagssagerne. Det var ikke kun Peter Brixtofte der havde hang til dyre middage med gode vine. Men det var Peter Brixtofte der ikke fik nogen opbakning overhovedet - og nogle kunne godt postulere det var fordi han, modsat Eva Kjer Hansen, ikke bare rettede ind i geleddet...

Når magt korrumperer er der ingen tvivl om at spindoktorerne er meget aktive. Serien Borgen kommer straks i tankerne, og der kunne sagtens gives yderligere postulater, men da disse ikke kan bevises vil mange afholde sig fra at komme med dem. Også selvom Lars Løkke Rasmussen bagefter havde problemer med at forklare selve metoden der blev brugt da prisen på privatsygehus-behandlinger skulle på plads. Enhver indkøber, der er sin løn værd, vil nok være enig i, at vedkommende KUNNE have skaffet statskassen en billigere pris.

Når vi selv forleden kunne læse, at Venstre VILLE sætte en slutspurt ind i forhold til valget, så melder det logiske spørgsmål sig: kan vi være sikre på at det er borgernes interesser der præger tankegangen hos magtens herrer og kvinder?

Jeg stiller mig efterhånden tvivlende, for jeg synes det er underlige ting der sker netop nu. Vi har fået valgkampe hvor dygtige folk vil holde sig væk fra at kandidere fordi det kan gå ud over folks familier. Skal vi virkelig kun have singler til at stille op i politik, for at skåne familier og venner?

Er det den slags samfund vi vil have, hvor ikke-sager præsenteres tilpas vævende til at passere Pressenævnet, men de facto påviser påstanden om at "anything goes" så længe det er politik det handler om?

Det har været en ussel valgkamp, og det vil vise sig om dette politiske spin på lavt plan som vil vinde, eller om borgerne stadig vil fokusere på det er Danmarks fremtid og vækst det hele handler om.

Jeg stoler på vælgerne godt kan gennemskue dette spin - og håber folk vil huske det på valgdagen. Hvem talte politik, og hvem skulle bruge personsager i et forsøg på at vinde magten?

Slutteligen, er det overhovedet værd at vinde hvis det skal foregå på denne måde.

Det handler om mennesker

Skræmmekampagnen preller af, for når Lars Løkke skal beskrive regeringens CV så glemmer han fuldkommen hvor mange menneskelige skæbner der bløder i VKOs jagt på den gyldne bundlinje.
Forsøget på at lege den ansvarlige landsfader klinger noget hult når han ikke sætter sig ordentligt ind i S+SFs plan, men alene lirer de sædvanlige VU-floskler af som gadedrengene Peter Christensen og Kristian Jensen også har forsøgt sig med på de sociale medier.

Økonomi kan ikke opveje menneskesyn...

Tanken om at en midlertidig bedring i økonomien skulle redde Løkkes ministerstol er, for at sige det mildt, optimistisk. Det har nemlig ikke bedret spor for befolkningen, og menneskesynet er stadig det samme hos VKO. Jeg tror bookmakerne ville være forsigtige...

Forskelligheder ej farlige

Det er ikke nogen skade til at der er forskelle mellem partierne. Det er demokratiets vilkår. Når VKO vil skabe splid er det alene fordi de gerne vil skjule det endnu væsentligere, nemlig det knæfald som både V og K har gjort for at behage fru Pia Kjærsgaard.
Når alt kommer til alt er det netop Villys og Margrethes soloudmeldinger der gør Helle Thorning Schmidt til en endnu mere indlysende leder. Vi skal have én der KAN styre landet uden at spørge rundt først om hvad vi må mene.

Regnskabets time for Lars Løkke

Det er regnskabets time for Lars Løkke, for bilagssager, overbetaling til privatsygehuse, charmedansen med DF og alt det andet HAR kostet på bundlinjen. Lars fortjener ros for én ting: at han udskrev valget tidligt, men det taktiske spil med at lægge valget på torsdagen den 15. september har allerede vist sig at være en boomerang. Økonomerne har nemlig ikke skamrost blå plan og nedrakket den røde som Venstre havde håbet på, og Lars Barfods væveri fortæller det klokkeklare budskab at hvis VKO fik flertal var det fire år mere med snævre flertal - præcis det befolkningen er så trætte af.

onsdag den 7. september 2011

Et postvæsen der virker

Det må være et krav til en ny regering, at de pålægger PostDanmark at tage sig alvorligt sammen. I en tid hvor vi har oplevet en stigning til 8,- for et almindeligt brev, må det som minimum kunne forventes, at PostDanmark begynder at leve op til kravet om post fra dag til dag.

Landet er ikke større end det skulle kunne lade sig gøre. Særligt når prisstigningen er på 1/3 siden 1. april 2011. Transportministeren stillede et spørgsmål om hvad et brev skulle koste, og fik et svar, som så blev den nye pris.

Men servicen er IKKE fulgt med.

Jeg har gentagne gange oplevet, at post ikke når frem fra dag til dag mere. Du har sikkert gjort dig lignende erfaringer.

Så nytter det altså ikke noget at PostDanmark poster en masse penge i reklamer om hvor godt et brev bliver modtaget, for det er ret naturligt at folk er begyndt at bruge e-mail frem for breve når prisen stiger og servicen daler.

Endvidere er det tankevækkende, at den private kunde skal betale for at PostDanmark bagefter overtager reklameuddeling, som tidligere var noget unge mennesker klarede som bladbude.

Jeg var selv bladbud i Roskilde i 80'erne, og det var ikke formuer der var at hente, og distributionsselskaberne var i forvejen også pressede. Men så ligner det ikke noget at PostDanmark bagefter blæser prisen på almindelige breve op for at vinde yderligere distributionsopgaver på reklameområdet.

Dét mener jeg godt vi kan forvente bliver væsentligt forbedret - men jeg tvivler på PostDanmark lytter til kritikken. Men så vil konsekvensen bare være at antallet af breve falder endnu mere, og at det til sidst bliver lige så normalt at sende invitationer, julekort m.v. via mail frem for via de stakkels røde postbude, som også selv er hårdt pressede...

Så går slutspurten ind...

Ifølge BT forlyder det i dag, at Venstre vil gå i offensiven nu hvor vi går i gang med den sidste uge før selve valgdagen, torsdag den 15. september 2011. Det er altid spændende når nogen lover at komme i gang.

Det har nemlig rigtig længe stået på påstande om, at rød blok var så og så uansvarlige, og at underskuddet, der fra VKOs side lyder på cirka 85 milliarder for 2012, ville blive endnu større hvis vi kom til magten.

Ifølge hvem?

Ifølge eksperterne er der jo ikke den store forskel mellem planernes udgiftsbehov. Det er selve MÅDEN pengene bruges på der afgør forskellen.

Sjovt nok er der kun synergi i tingene når et forslag kommer fra den siddende regerings side, åbenbart. Når vi andre beregner tingene bliver vi beskyldt for talmanipulation.

Den slags fremmer jo ikke kommunikationens vilkår, vel?

På samme måde som enhver kan erkende at kontanthjælp er et eksistensMINIMUM, ganske som dagpenge er et eksistensMINIMUM for folk der har valgt en forsikringsordning (nemlig a-kassen, der i forvejen er blevet delvist admonteret gennem en forkortelse af dagpengeperioden under den nuværende VKO-regering), så må det vel også være indlysende at forbrugsmønsteret ændrer sig når folk kommer i arbejde.

Hvis folk er på et eksistensMINIMUM, så bruger folk penge på husleje, el, vand og varme, og mad i ét omfang. Når de kommer i arbejde kan der komme en ny fladskærm i huset/lejligheden, ligesom iPods og stereoanlæg næppe er eksistensMINIMUM for de fleste. Altså bruger folk FLERE penge når de er i arbejde.

Det forholdt sig også på samme måde når det gælder banker og realkreditinstitutter. Folk har næppe været specielt glade for at miste deres huse og lejligheder til tvansgauktioner. De har måtte betale prisen for den stilstand som en krise jo ret naturligt betyder.

I disse perspektiver kunne de nødvendige investeringer sagtens fremskyndes, for alle véd jo, at et vindue som i forvejen er utæt koster mere i varme indtil det bliver repareret.

Der skal ikke mange besøg på lokale skoler til for at erkende, at mange offentlige bygninger er i en rædselsfuld stand.

Logik for burhøns, skulle jeg mene.

Ikke desto mindre er det den slags som regeringen nu alt for sent godt vil stimulere, men de vil ikke engang erkende, at forslaget kommer et par år for sent.

Nej, for befolkningen skal nu helst have det indtryk at det ville være uansvarligt at fremrykke disse nødvendige investeringer. Fordommen om at Anker brugte en masse penge i 70'erne lever fint videre - når borgerlige politikere skal tolke historien.

Jeg holder stadig på, at den seneste bog om Anker Jørgensens liv er rigtigt. Han gjorde sit bedste, og med den oliekrise og andre faktorer som eksisterede dengang kunne ingen have gjort det bedre.

Men revisionshistorie er moderne nu om stunder. Hvis alle havde bagklogskabens klare lys, så kunne alt være løst på en anden måde. En illusion, for at sige det mildt.

Vi lever i nuet, og skal planlægge for fremtiden. Den sandhed bør borgerlige politikere erkende før de gør sig klogere end alle andre.

Men jeg er jo også kun en socialdemokrat, så ovenstående er jo bare rød propaganda. Lad det i så fald være sådan. Jeg er ærlig i forhold til mine holdninger, og det står enhver frit at sætte krydset som de selv vil torsdag den 15. september 2011.

tirsdag den 6. september 2011

DSUs valgvideo

Jeg vil i dag gerne lige dele DSUs valgvideo med jer faste læsere her på bloggen.



Rent indholdsmæssigt er den ret tynd. Der er ikke meget information om hvad de vil og ønsker, og rent copyrightmæssigt er det farligt at lægge sig op af originalen. Til gengæld er det da humoristiske indklip af mange sjove hændelser gennem årene.

Mon ikke den sidste uge før folketingsvalget også vil bringe videoer fra de andre partiers ungdomsorganisationer?