fredag den 9. september 2011

ECB krisen

Jürgen Starks exit fra den europæiske centralbank er tankevækkende. Han har fuldkommen ret i at påpege det betænkelige i opkøb i usikre papirer, og hans udmelding vil stensikkert skabe efterdønninger på finansmarkederne. Lige pt er det nemlig ikke sikkert at alle har hørt hvad der er sket, men på den lange bane er strategien BETÆNKELIG.

Det er glædeligt at der findes folk med deres meningers mod, som er parate til at tage stilling til strategierne for at redde de sydeuropæiske lande. De store betalere, herunder også Danmark, som nærmest altid agerer duksedrenge i forhold til EU, bør få stof til eftertanke.

Faktum er nemlig at vore egne finansmarkeder kan blive påvirket voldsomt af den tekniske insolvens der præger talrige af vore boligejere. Uden vækst vil flere komme til at gå fra hus og hjem, som Ugebrevet A4 også allerede har pointeret i forhold til de forringelser af dagpenge som regeringen har indført.

Faktum er nemlig, som jeg også har skrevet tidligere her på bloggen, at bankerne var mere end villige til at låne ud dengang det hele gik godt. Pludselig er der nogle af deres tidligere rigtig gode kunder som er insolvente - og antallet stiger.

Det er IKKE muligt at holde tallene skjult mere, for boblen ER i gang med at briste, og det er købers marked når det gælder bolighandel. Det kan end ikke en rabat på tinglysning ændre på. Folk VIL ikke betale fuld pris for en bolig, og langt de fleste boliger sælges væsentligt under den oprindelige udbudspris.

Jeg mener Starks exit bør få direktionsgangene i bankerne til at tænke sig rigtig godt om. Valgkampen er historisk, og effekten af den forkerte beslutning kan hæmme potentialet for vækst voldsomt. Danmark SKAL videre...

Ingen kommentarer: