torsdag den 8. september 2011

Politisk spin på lavt plan

Dagens forside af BT er en skandale. For den blå blok tjener den et meget positivt mål. Uanset hvilke kneb der skal bruges så er signalet at enhver kandidat der vover at stille op kan forvente at alt vil blive vendt. Om det så er en fortørnet eks-kæreste som mener vedkommende er "dårlig i sengen", temperamentsfuld eller noget tredie så kan det, af nogle medier, bruges - om nødvendigt.

Når det gælder Lars Løkke Rasmussen KUNNE enhver, der formår at samle fire tråde, lave en forside med Lars med Al Capone-hat og teksten: "Du vil nødig komme på tværs af denne mand".

Forklaring: Da Uffe Ellemann-Jensen gik som formand for Venstre, hvor Anders Fogh Rasmussen overtog formandsposten måtte Lars Løkke kæmpe mod to kandidater, nemlig Peter Brixtofte og Eva Kjer Hansen til næstformandsposten [Kilde: Arvefølgen i V falder på plads]. Da Lars løkke gav Peter Brixtofte en kold skulder [Kilde: http://www.b.dk/danmark/lars-loekke-gav-peter-brixtofte-en-kold-skulder] var der ikke mange der i dag husker bilagssagerne. Det var ikke kun Peter Brixtofte der havde hang til dyre middage med gode vine. Men det var Peter Brixtofte der ikke fik nogen opbakning overhovedet - og nogle kunne godt postulere det var fordi han, modsat Eva Kjer Hansen, ikke bare rettede ind i geleddet...

Når magt korrumperer er der ingen tvivl om at spindoktorerne er meget aktive. Serien Borgen kommer straks i tankerne, og der kunne sagtens gives yderligere postulater, men da disse ikke kan bevises vil mange afholde sig fra at komme med dem. Også selvom Lars Løkke Rasmussen bagefter havde problemer med at forklare selve metoden der blev brugt da prisen på privatsygehus-behandlinger skulle på plads. Enhver indkøber, der er sin løn værd, vil nok være enig i, at vedkommende KUNNE have skaffet statskassen en billigere pris.

Når vi selv forleden kunne læse, at Venstre VILLE sætte en slutspurt ind i forhold til valget, så melder det logiske spørgsmål sig: kan vi være sikre på at det er borgernes interesser der præger tankegangen hos magtens herrer og kvinder?

Jeg stiller mig efterhånden tvivlende, for jeg synes det er underlige ting der sker netop nu. Vi har fået valgkampe hvor dygtige folk vil holde sig væk fra at kandidere fordi det kan gå ud over folks familier. Skal vi virkelig kun have singler til at stille op i politik, for at skåne familier og venner?

Er det den slags samfund vi vil have, hvor ikke-sager præsenteres tilpas vævende til at passere Pressenævnet, men de facto påviser påstanden om at "anything goes" så længe det er politik det handler om?

Det har været en ussel valgkamp, og det vil vise sig om dette politiske spin på lavt plan som vil vinde, eller om borgerne stadig vil fokusere på det er Danmarks fremtid og vækst det hele handler om.

Jeg stoler på vælgerne godt kan gennemskue dette spin - og håber folk vil huske det på valgdagen. Hvem talte politik, og hvem skulle bruge personsager i et forsøg på at vinde magten?

Slutteligen, er det overhovedet værd at vinde hvis det skal foregå på denne måde.

2 kommentarer:

Anonym sagde ...

Det at en person fra skat leaker oplysninger, kan jo være pga hans holdninger, og ligeså forkert som det er af ham, ligeså forkert er det også af den røde blok at give den blå blok "skylden".
Det er jo bare mudderkastning den anden vej.
Så lad os forholde os til facts. En mand fra skat, har leaket nogle papirer, som Helle holdt skjult, i en skandale der burde være kulegravet meget mere end den blev, men som blev lukket pga det var en toppolitiker.

Henrik V Blunck sagde ...

Det er ikke faktuelt korrekt. Peter Brixtofte var også toppolitiker da han blev undersøgt, og Thor Pedersen fik også ørerne i maskinen dengang han forsøgte at forbigå nogle krav til sit landbrugs størrelse. Ritt Bjerregaard blev fyret som undervisningsminister dengang hun misbrugte skatteborgernes penge, og sådan kan vi gå hele vejen rundt i det politiske spekter.

Lad det være sagt med det samme: er der grundlag for at tage en politiker til revision skal det ske uanset partifarven.

Men, afslutningsvis, er det ej forbudt for en journalist at undersøge sagerne grundigt før man farer i blækhuset...